• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 62
Всички въпроси за вилата.
Илчо Илиев - майстор
[quote="bulhomes2"]Как не си спукал гювеча?!? Гювеч се слага в студена фурна и бавно се затопля с нея. В пещта се ползват метални тави.
Веско,както знаеш , ползвам доста често глинени съдове,но до сега никога не съм спазвал тази подробност....
Предния ми гювеч, въпреки,че беше ''заводски'' спукан, изкара доста време и накрая АЗ го счупих....докато го мия :wallbash: , обаче ако беше жинъта :axe: ...
Аз пека във фурна, на котлон не виждам защо да го слагам,а тая клиентка може би е слагала сач, а там нямам опит, подариха ми един огромен, но не видях смисъл да го подхвърлям и го подарих на Приятел, да си го ползва със здраве :partyman:
jinio, аве гледам тая пещ/барбекю, много ми харесва и чакам да я завършиш,обаче на последните снимки виждам,че предната част(барбекюто) си няма покрив, отпред има само един свод, предполагам,че не е довършено,че така много кабрио изглежда....
Ако имаш възможност, пробвай в този гювеч да сложиш някое зайче, става и с пиле,нарязваш на порции, сол, чер и червен пипер, даф лист,0,5л бира, 1 пак краве масло :partyman:
bulhomes2 - майстор
По-добре я спазвай! Нищо не ти коства, а шанса да го спукаш е пропорционален на разликата в температурите. Тоя спукан гювеч - на си текли сосове от него? За котлона казах, че е гърне.
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
jinio, аве гледам тая пещ/барбекю, много ми харесва и чакам да я завършиш,обаче на последните снимки виждам,че предната част(барбекюто) си няма покрив, отпред има само един свод, предполагам,че не е довършено,че така много кабрио изглежда....
От там започва изграждането на комина :) ...... как го измисли само- кабрио :-D
jinio - специалист
Stiv, днес мисля да пробвам с баница, колко трябва да гори пещта за нея? Друго което смятам да пробвам, в малките гювечета да сложа зрял фасул да се запече, да видим да ли ще стане нещо. В Македония като ходя на вечеря или обяд си поръчваме фасул запечен на скарата в глинен съд, много е хубав.
stiv1961 - майстор
jinio написа:
Stiv, днес мисля да пробвам с баница, колко трябва да гори пещта за нея? Друго което смятам да пробвам, в малките гювечета да сложа зрял фасул да се запече, да видим да ли ще стане нещо. В Македония като ходя на вечеря или обяд си поръчваме фасул запечен на скарата в глинен съд, много е хубав.
В моята пещ съм пекъл само агънца и яренца :) , не съм пробвал други кулинарии :partyman:
Илчо Илиев - майстор
bulhomes2 написа:
По-добре я спазвай! Нищо не ти коства, а шанса да го спукаш е пропорционален на разликата в температурите. Тоя спукан гювеч - на си текли сосове от него? За котлона казах, че е гърне.
Прав си, но нали знаеш, докато не стане беля, все разчитаме на късмета....
Иначе, ако е фурна, няма проблем,но за в пещ как ще стане, нали трябва да се опали :?
jinio, баницата става супер в пещ, преди като печахме агънце за гергьовден,като извадим агнето и припалвахме за малко пеща и мятахме баницата, вкуса е съвсем друг...
kuger - майстор
Олигавих се, бре! Ся, от`де да търся яре, че и пещ :? :-D :-D
Баш на обед, а аз сега се прибирам от градината, и нямам нищо приготвено за плюскане. Че и половинката заби из гръцко, на "уйкенд" :-D
jinio - специалист
Горене на пещта около час, докато гори, пред огъня беше голямото гърне заредено със зрял фасул, след като завря, изсипах в малките гювечета, 6 на брой. Сложих ги в пещта, както и баницата, която стана за около 15-20 минути, а след час извадих гювечетата. Ето и резултата. Съжалявам, че не мога да направя снимки на вкуса. Мисля, че е излишно е да снимам приборите след консумацията.

Прикачен файл

Снимка0067.jpg Малка ми е камерата и не мога да снимам повече от две.

Прикачен файл

Снимка0066.jpg
jinio - специалист
Отдавна не бях пипал нищо, днес след работа намерих малко време и ето до къде стигнах. Малко е криво, но както се казва бояджията ще го изправи.

Прикачен файл

DSC_0039.JPG
jinio - специалист
За днешния празник реших да направя сефтето с агънце и ето какво се получи.

Прикачен файл

DSC_0063 (Copy).JPG опалването продължи около час и половина

Прикачен файл

DSC_0066 (Copy).JPG това е материала, половин едро агънце

Прикачен файл

DSC_0069 (Copy).JPG а това е резултата, съжалявам че снимах малко късно, но гостите нямаха търпение.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: