• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26
Всички въпроси за вилата.
bjdbjd - напреднал
Фло написа:
stenmark написа:
Относно поясите и гредите:bjdbjd Как според теб трябва да завърши скелета на къщата?/Как прецени че арматурата трябва да е ф10/Греда и пояс са две различни неща.На мен ми се струва че покрива ще е четерискатен и цялата къща ако е опасана с пояси ми се струва не нормално.
Това би трябвало да е скелетна конструкция и няма пояси ами рамки,колега stenmark.Рамките свързват всички колони и армировката им трябва да е от поне № 10 и нагоре! Тоест рамките,които ти наричаш неправилно пояси не само ,че е нормално да опасват цялата къща при горния край на колоните ,ами е задължително за такъв тип конструкция!
stenmark май имаше друго предвид де , за надзидове... а това изказване за рамките, скелетната конструкция...чак не ми се коментира :-D ..единственото верно е, че колоните трябва да заършват с греди или пояси, та те все пак не са колци за домати :-D
Моля колеги съфорумчани, човека очаква съвети ,които да са му в помощ, което ще рече да даваме компетентни съвети
Фло - специалист
bjdbjd написа:
Фло написа:
stenmark написа:
Относно поясите и гредите:bjdbjd Как според теб трябва да завърши скелета на къщата?/Как прецени че арматурата трябва да е ф10/Греда и пояс са две различни неща.На мен ми се струва че покрива ще е четерискатен и цялата къща ако е опасана с пояси ми се струва не нормално.
Това би трябвало да е скелетна конструкция и няма пояси ами рамки,колега stenmark.Рамките свързват всички колони и армировката им трябва да е от поне № 10 и нагоре! Тоест рамките,които ти наричаш неправилно пояси не само ,че е нормално да опасват цялата къща при горния край на колоните ,ами е задължително за такъв тип конструкция!
stenmark май имаше друго предвид де , за надзидове... а това изказване за рамките, скелетната конструкция...чак не ми се коментира :-D ..единственото верно е, че колоните трябва да заършват с греди или пояси, та те все пак не са колци за домати :-D
Моля колеги съфорумчани, човека очаква съвети ,които да са му в помощ, което ще рече да даваме компетентни съвети
Раздел IV.
Скелетни сглобяеми и монолитни сгради
чл. 67. Хоризонталните сили в скелетните сглобяеми и монолитни сгради може да се поемат, както следва: от скелета; от скелета, запълнен със зидария; от скелета, укрепен с диагонални или вертикални връзки; от шайби или корави ядра или като комбинация от тези елементи.
bjdbjd - напреднал
Фло написа:
Раздел IV.
Скелетни сглобяеми и монолитни сгради
чл. 67. Хоризонталните сили в скелетните сглобяеми и монолитни сгради може да се поемат, както следва: от скелета; от скелета, запълнен със зидария; от скелета, укрепен с диагонални или вертикални връзки; от шайби или корави ядра или като комбинация от тези елементи.
Е, и?? защо е този цитат?? Искаш за нещо да ме опровергаеш ли?? Ами направи го...
Не ми се коментираше, но сега ще го направя в интерес на четящите тук:
1. Аз обясних какво е пояс и какви са функциите му, а ти каза "..Това би трябвало да е скелетна конструкция и няма пояси ами рамки.." Що за глупост е това твърдение, че щом конструкцията е скелетна значи няма пояси, а даже от изказа ти следва и, че и само рамки има в една скелетна конструкция??? А пък от цитата ти виждаме, че можело и шайби да има :-D
2. Следващото ти изречение беше: "Рамките свързват всички колони и армировката им трябва да е от поне № 10 и нагоре!"- хехеее - опять двойка колегааа :-D Рамката не свързва колоните, нито колците на доматитее, рамката е съвкупност от колони и греди с КОРАВИ ВЪЗЛИ между греда и колона! и се явява вертикална носеща конструкция поемаща хоризонтални сили. Или ти се опитваш да кажеш нещо за поемане на хоризонталните сили чрез "от скелета, запълнен със зидария", тоест така наричаните тухлени шайби?....
3. Относно "...и армировката им трябва да е от поне № 10 и нагоре!"- ако имаме истинска (както обясних по-горе) рамка и тя поема земтръсни сили, то тогава не N10, а N14 е минималния диаметър и клас на армиране на надлъжната и армировка! Ако искаш сложи цитат в потвърждение на думите ми -това го можеш, макар че тук не чета само аз и беше коректно да кажеш от кой документ аджеба е цитата ти :-D
Фло - специалист
Аз цитирах един норматив ,пък ти bjdbjd изпусна въздуха!
schuldiner - майстор
Фло, тая тема е куца още от заглавието. Не се впрягай!
bjdbjd - напреднал
Фло написа:
Аз цитирах един норматив ,пък ти bjdbjd изпусна въздуха!
хехе, само въздух изпускат хората които си проветряват устата като говорят и пишат неща, за които нямат нито знания, нито ценз да ги говорят! :-D , то все още не е ясно защо цитира норматива и какво доказа с него?? Аз не изпуснах въздух, а обясних кое какво е съвсем ясно и професионално! Ти не събра смелост да се обосновеш и да защитиш позицията си, защо ли?? То всъщност май нямаш и не можеш и да имаш позиция де :-D. Защо не събра смелост и да кажеш на каква база изказваш мнения , както го направих аз?? хайде представи се с какво образование и опит си де, тайна ли е, срам ли те е ? Мноого ми приличаш на брокер :-D . Не обичам да пиша извън темата, но пък и аман от нахаканата некомпетентост в нашта родина! Бъдете коректни и не подвеждайте човека с некомпетентни и неверни изказвания.
btw - 4040, имаш ли конструктивен проекта за твоя строеж? Има ли в него нещо за покривната конструкция? Предполагам не, а само нанякой архитектурен разрез е "нарисувано" нещичко...
stenmark - специалист
bjdbjd В моя проект/ част строителни конструкции/ си има всичко за покрива.Даже преди проектанта да предаде проекта си на архитекта имах среща с него за да уточним някой детайли.
bjdbjd - напреднал
stenmark написа:
bjdbjd В моя проект/ част строителни конструкции/ си има всичко за покрива.Даже преди проектанта да предаде проекта си на архитекта имах среща с него за да уточним някой детайли.
Ами супер е това! Така трябва да бъде, но колегата 4040 май няма такъв за покривната конструкция затова го попитах...В повечето случаи в конструктивния проект няма нищо или почти нищо за покривната конструкция... поради различни причини...
4040 - специалист
Прикачен файл:
DSC01286.JPG
Прикачен файл:
DSC01288.JPG
Прикачен файл:
DSC01294.JPG
Прикачен файл:
DSC01295.JPG
Прикачен файл:
DSC01291.JPG
4040 - специалист
какво стана с този форум половината снимки и мнения ги няма?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26

Тема "Човек от скука си строи вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: