• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17
Всички въпроси за вилата.
nv952 - майстор
kuger написа:
Пак ти казвам - възхищавам ти се на мерака и скоростта на работата!
Живи и здрав, и да не те напуска ентусиазма!
Благодаря много!Мнението на всеки един колега е важно за мен така че за в бъдеще ще се опитам да коригирам вълните по оградата.(с фенера ще е трудно защото вече кола е циментира леко на криво така че тъй ще остане)
шоп - майстор
Изобщо не е трубдно изправянето на коловете с фенерите.
С ъглошлайф правиш прорез долу до бетона ( горе-долу малко повече ще прережеш от 1/2 колец, като среаза да е от към наклонената или срещуположната страна) и със сила ще отвесираш отново колците. Внимателно прикапваш, пак проверяваш и заваряваш и изпиляваш навареното.
Успехи
nv952 - майстор
шоп написа:
Изобщо не е трубдно изправянето на коловете с фенерите.
С ъглошлайф правиш прорез долу до бетона ( горе-долу малко повече ще прережеш от 1/2 колец, като среаза да е от към наклонената или срещуположната страна) и със сила ще отвесираш отново колците. Внимателно прикапваш, пак проверяваш и заваряваш и изпиляваш навареното.
Успехи
За този начин не бях се сетил но има и един проблем.Най долу съм направил дупка с електрожена около 2х2см и вътре минават кабелите за фенерите и ако после почна да правя заварки ще се стопи изолацията от температурата и ще стане на късо а не ми се вадят кабели и фенери тамън ги направих.Може би след време,но ще ги оправя. :)
nv952 - майстор
Покрива е готов с помощта на един съсед.Сега остана само портата и да до заваря още профили на вратата.
И всичко започна така ...
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
На едната колона ИзображениеИзображение
Другата колона ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
m_markovski - специалист
За ентусизма браво!
За изпълнението - повече старание следващия път ;). Знам, че е трудно като си сам.
Не искам да съм черноглед, но тази шапка/навес ми се струва несериозно закрепена за колоните. Рошави ми се струват заварките и да не вемат да изпуснат. Защо не помислиш да подпреш двустранно шапката в колоните, така ще стане доста по-устойчива. Имам редвид нещо като на снимката - чертал съм със синьо.

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (47.56 KиБ) Видяна 3544 пъти
nv952 - майстор
m_markovski написа:
За ентусизма браво!
За изпълнението - повече старание следващия път ;). Знам, че е трудно като си сам.
Не искам да съм черноглед, но тази шапка/навес ми се струва несериозно закрепена за колоните. Рошави ми се струват заварките и да не вемат да изпуснат. Защо не помислиш да подпреш двустранно шапката в колоните, така ще стане доста по-устойчива. Имам редвид нещо като на снимката - чертал съм със синьо.
Да ти кажа аз като почнах да слагам гредите си помислих точно за токова укрепление но после се отказах.
1 първо защото съм разпределил тежестта по-равно в смисъл-гредата е 1метър дълга.20 см е колоната и така се получава че от всяка страна трябва да са 40см
2 другото е че съм сложил едни профили да държат най високата греда и към профилите съм заварил малки парченца ламарина а за парчето ламарина една арматурна пръчка ф10мм.После профила се заваря за арматурата от всяка колона (а на снимката по която си чертал в колоната има метална тръба Д-60мм и дебелина 2.5мм.Та профилите са заварени и после пробих дупки за да влезе гредата.После се закривяват за да не могат да излязат нагоре.
3 и това е последното което ме убеди че е здраво.За да сложа битума трябваше да се кача отгоре за да разгъна рулото.И ся се получава 40кг (цялото руло-после рязах от него и останаха отгоре около 25кг)+ моя милост близо 100кг.Общо 140кг и изобщо не помръдна така че според мен няма да имам проблеми.

Прикачен файл

ooo.jpg
ooo.jpg (57.55 KиБ) Видяна 3456 пъти
kuger - майстор
Давай смело, не бой се! Ако падне, вдигаш пак, само гледай колата да е по-далече, па и ти :-D
Ех, да ти имах ентусиазма :sad:
nv952 - майстор
kuger написа:
Давай смело, не бой се! Ако падне, вдигаш пак,
:-D
kuger - майстор
Не, бе, момко, не се бъзикам! Видях, как пада ограда от такива блокчета, не вярвам на такива колони, друго си е лети, колони от бетон, със стабилни стъпки! Имаш ентусиазма, давай смело напред!
Човек се учи, докато е жив.
nv952 - майстор
И аз съм виждал да пада ограда само от такива блокчета Изображение даже от снимката блокчето не е същото ония бяха по дебели и цялата ограда падна от един по силен вятър.

А ся я кажи,какви релси се слагат и колелца за плъзгането,че изобщо си нямам на представа.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17

Тема "Ограда-колове и врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: