• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
Всички въпроси за вилата.
kuger - майстор
Оказва се, че съм ....... :? ! При сваляне на запис, DVR-а дава възможност да се избира между AVI и H.264, ама кой да гледа. Свалих едно малко клипче за проба. Камерата е на разстояние около 5-6 метра от вратата.
http://dox.bg/files/dw?a=fba32668fe
Тани - модератор
Дотук виждам няколко технически проблема
1.камерата трябва да се фокусира ако има такава възможност
2.трябва да ѝ се сложи сенник, за да не ѝ пречат слънчевите лъчи попаднали върху лещите на обектива
3.трябва да се смени мостоположението на камерата за да се избегне скриването на 1/3 от кадъра от стената на къщата, а и да се избегне попадането на тръбата в кадъра. Изпълнението на тази точка може да се комбинира с т.2
4. При невъзможност за т.3 , може просто да се завърти камерата малко надясно и надолу , за да се наблюдава по-голяма част от двора.
kuger - майстор
Тани написа:
Дотук виждам няколко технически проблема
1.камерата трябва да се фокусира ако има такава възможност
2.трябва да ѝ се сложи сенник, за да не ѝ пречат слънчевите лъчи попаднали върху лещите на обектива
3.трябва да се смени мостоположението на камерата за да се избегне скриването на 1/3 от кадъра от стената на къщата, а и да се избегне попадането на тръбата в кадъра. Изпълнението на тази точка може да се комбинира с т.2
4. При невъзможност за т.3 , може просто да се завърти камерата малко надясно и надолу , за да се наблюдава по-голяма част от двора.
Камерите, меко казано, са боклуци :) , може и да стане с ръчна фокусировка, ще се провери това.
DVR-а има възможност да управлява фокус, бленда, варио, на камерите липсват тия опции.
По т.3 - камерата е закачена на една кука, няма да е там, това е за проба, и не я огрява слънце с изключение на сутрин рано и никога срещу обектива.
Някой да знае какво означава PTZ ?
kuger - майстор
hidrazin написа:
Pan–tilt–zoom camera
:partyman:
Къде се губиш бе човеко :-D
hidrazin - майстор
Що да са губя бре? Тук съм. Хода да си пръскам доматите че заминаха на майн...ата си. :-D
А по темата - и камерите и DVR-а са откровени боклуци май? Това чудо има ли някакво описание и може ли да го погледна някак си?
Предполагам че DVR-а е съобразен с качеството (или липсата на качество) на камерите, и дори и да се вземат свестни камери, пак ще е боза.
Ако някой иска да вижда нещо си трябват мегапикселови камери. В момента им паднаха цените и може да се намерят на цена около 600лв.
Едно 2 MPX дава много добра картина. Има и по-евтини варианти с 1,3 MPX и съответно по-ниско качество но на светлинни години от тези комплекти за по 200-300лева. Ама за толкова пари - толкова. Ще видиш че куче тича из двора ама твоето ли или на комшията? :?
Ако някой тръгне да си купува свястна камера, нека внимава много. Често тези мегапиксели са резултат от интерполиране и не отговарят на писелите на използваната матрица. Интересувайте се каква е матрицата - само SONY и в никакъв случай SAMSUNG !!!
:partyman:
kuger - майстор
Доматите ще станат, няма се плашиш :-D
За DVR-а, имам инструкция, на англицки, ама и двата ми скенера са в Бургас. Освен да снимам и да пращам. Много ще ми е интересно мнението ти, стига да не ме отчаяш тотално :-D
Ей я убавицата
Прикачен файл:
20140702_225514 (816 x 612).jpg
Прикачен файл:
20140702_225609 (816 x 612).jpg
Търся свястна камера за проба, само за проба.
Caxo - специалист
Моля, някой ако може даде мнение за този комплект като технически данни. Предполагам, че по-големия брой камери до някъде може да компенсират по-лошото качество. Освен това има ли смисъл от тези 950 тв линии, при положение, че ми се струва , че ДВР-а записва само на 625...
Дидо_Д - помощник
Мнение за тази камера http://www.foscam-bg.com/outdoor-camera ... nal_tabbed става ли, и мнения за самата марка камери виждат ми се уж читави. Смятам да сложа две IP камери на вилата там има интернет и да ги гледам от вкъщи запиването ще става на настолноя комп.
ArturDent - Почти Безобиден
Foscam, общо взето са стандарт при IP камерите, поне почти всички ги копират.
А ще я пуснеш ли с POE и имаш ли подходящо мрежово оборудване за това?
Ако не - просто си вземи без POE, поне е по-евтино.

РОЕ - захранването става през мрежовата карта.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

Тема "Система за видеонаблюдение за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: