• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всички въпроси за вилата.
silent - майстор
Понеже мисля да ходя идния уилкенд да пускам моето евтино видеонаблюдение което последната година не работи поради различни причини и ще му пускам нови кабели, се чудя аджеба какви биха били плюсовете и минусите ако си взема 12те волта за четирите камери директно от 12волтовата линия на захранването на компютъра сървър. По технически спецификация всяка една потребява 0.5А....
ArturDent - Почти Безобиден
Совите не са това което са...
Има различни стандарти за POE, аз най-често съм срещал на 37–57 V
mihailcankov - специалист
silent написа:
Понеже мисля да ходя идния уилкенд да пускам моето евтино видеонаблюдение което последната година не работи поради различни причини и ще му пускам нови кабели, се чудя аджеба какви биха били плюсовете и минусите ако си взема 12те волта за четирите камери директно от 12волтовата линия на захранването на компютъра сървър. По технически спецификация всяка една потребява 0.5А....
Плюсове няма да има, съветвам те да си купиш отделно захранване поне 3A. Практиката е доказала, че трябва 1A на камера, за да се избегнат ВЪПРОСИТЕ: Защо трепти? Защо губи картина?
brum - майстор
Като стана дума за камери какво мислите за IPCC-D09-W ( http://www.amazon.co.uk/294/dp/B00Y20RVZ6 ) ? Има ги по 30 долара на места и мисля да се пробвам с 2 такива на село.

За сървър мисля да ползвам мини компютър (raspberry pi 2 със motion софтуера) свързан през мобилен оператор. Ще праща известия ако види нещо нередено директно към телефона ми и ще има опция да активирам през него СОТ-a ако преценя, че е нужно.

Като цени става:
* 2 камери по 30 долара
* raspberry pi 2 - 40 долара
* захранване 12V/5-6А - 10 долара
* разни други дреболии - още 10тина долара
* USB GSM модем (не знам дали точно модем се води) - наличен

Или за 100-120 долара ще събера система която наблюдава, праща известия към телефона и има опция да активира СОТ-а. Интернета е извън тази сметка :) .
enviro - специалист
Не се занимавайте с платки за компютри, най добрия вариант е двр наистина скъпо е но е доста по надежно от едно ПС поради причината че този двр си има софтуер специално за камери не правете компромиси относно видеонаблюдение. Относно захранването от 12в аз съм си сложил за 8 камери адаптор подобен на тези зарядно за лаптоп 12в. 8А и от него излзиат 8 жака за всички 8 камери и съм наистина много доволен всичко сам съм си направил кабели прочия и съм доволен записват ми както там където са инсталирани така и в дома през програма CMS Гледам ги и от телефона което ги прави още по удобни че където и да сте може да ги наблюдавате стига да има интернет при двр-а :)
bulhomes2 - майстор
И тия 8 камери на колко метра са от трафа и с какъв кабел ги захранваш? Нещо не ми се вижда добра идеята.
enviro - специалист
bulhomes2 написа:
И тия 8 камери на колко метра са от трафа и с какъв кабел ги захранваш? Нещо не ми се вижда добра идеята.
Различно колега кабела съм го купивал комбиниран за видеонаблюдение където има коаксиал и захранване на едно място, само една камера е с оделно закупен кабел и е тънък сега точно немога да кажа какъв трябва да отида и да видя какво пише защото съм забравил
Разстоянието на камерите е различно вмомента най одалечената камера е на около 40метра другите са на около 10-тина метра една на около 20, имах една която беше на 60метра обаче там имах случка с един роднина и беше резнал кабела точно посредата но както и да е и с нея съм нямал никога проблеми картините ми са ясни аз специално съм доволен. На пролет живот и здраве може да се започва санировка на цялата къща макар че не е сигурно ще си играя всички кабели да ги вкопая да не се виждат не че ся са зле тъй като съм си играл доста докато ги поставя не се виждат ама друго си е скрития монтаж ако ме разбираш какво имам предвид.
За захранването обмислям да сложа от тези кутии който се включват директно на 220В волта и вутре си закачаш всички камери и под ключ но това още го обмислям :)
Камерите са на такова голямо разстояние тъй като има монтирани на съседни къщи който снимат към моят парцел
bulhomes2 - майстор
Не е добра идеята да пращаш ток с ниско напрежение по тънък кабел. Гоемината на тока е по-голяма, отколкото ако по кабела тече 220волта. Сътветно - изисква по-дебел кабел.
enviro - специалист
Здравей колега, какво ще рече тънък кабел? Колко трябва да е кабела не съм ходил до там утре имам ходене и с сигурност ще видя какво пише на кабела, попирницп от фирми за видеонаблюдение са ми го препоръчали като цяло и аз затова съм взел такъв
nikolov333 - майстор
Обикновено се ползват такива и при 2х0.75 консумацията и пада на напрежението по-принцип не е проблем при 1А ток за повечето от камерите http://www.mbvision.net/kombiniran-kabe ... -75mm.html
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Система за видеонаблюдение за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: