• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 26
Всички въпроси за вилата.
masteradmin - майстор
Тази тема стана много интересна като я завършиш ще я кача в галерията.
tuninghuman - специалист
masteradmin написа:
Тази тема стана много интересна като я завършиш ще я кача в галерията.

OK admin ама завършване е толкова относително ... имам още толкова много работа че не ми се мисли. Иначе грубо казано има 3 години строеж и история на 5 страници в темата.

Защо никой не дава рамо със съвети - питам конкретни неща? Никои.
Айде бе съфорумци - дайте рамо да мога да я завърша по скоро. приемам всякакви идеи и съвети. :shock: :shock: :? :? :?
masteradmin - майстор
Пари да имаш съветите всеки ще ти даде. Аз си правих 2г. ремонт на апартамента, ако имах къща със сигурност никога нямаше да свърша.
крум - специалист
Разгледай брошурите на материалите, които възнамеряваш да ползваш. На Церезитските има с какви добавки да се ползват при ниски температури. Предполагам, че и другите фирми са си направили труда да напишат какво трябва да се добави към продуктите им за работа при ниски температури.
tuninghuman - специалист
masteradmin написа:
Пари да имаш съветите всеки ще ти даде. Аз си правих 2г. ремонт на апартамента, ако имах къща със сигурност никога нямаше да свърша.

ще ти кажа защо не съм 100% съгласен - октомври беше добър месец - дръпнах настрана една прилична сума и седнах и на един лист съвсем грубо сметнах че ми трябват около 18-19000 лв. да я видя във вид какъвто си предстявам и да ми остане ограда и по двора работа (райграс, бетонни плочки и т.н.) ОК имам я сумата - обаче за всяко нещо е толкова бягане, 4е не е истина (ако иска6 да стане както трябва де) онзи ден поръчах плот + гръб (днес дойде и втората кухня) - нищо толкова особенно, семпла но ми харесва - идеята ми е да сменя плота и с тозии които поръчах {беше доста скъп мама му и плот ама тои ми грабна окото -
а гърбът - пар4етата са по 4.10 на 1.30 см шнормалните са 4,10 по 0,60см] - понеже е с поръчка 4акам месец - после като дойде - трябжа да се оразмери плота и гърба, изреже, кантиора и пренесе - разстоянието до вилата не е много но ... абе 30 км. трябжа да занеса и кухнята от магазина , да ъа сглобя - преди да видя 2те кухни готови
ще сум похарчил 100лв за бензин и 10 ходения до вилата и най-важното - адски много време - което ми е наи трудно да отделям.

с 2 думи - нищо не е само да имаш парите - да ги дадеш и хоп - готово! Всяко нещо е свързано с време, бягане, често майстори, нерви и да ... пари ... но не само пари.

Но ... търпение и babysteps.

днес след толкова търсене най накрая се спрях на теракот за входното антренце и гранито-порцелан -няква такава нова дивотия - била по добре от гранитогреса дори - това за външните входни стълби
и пред входната врата. За вътрешните стълби още никаква идея нямам.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

(реших 1 етаж да е с теракот)
tuninghuman - специалист
ето малко от това което мисля да сложа - т.е. вече го поръчах и няма връщане назад.

Видях и нови балюстрички. 1 etaz скоро и плочките ще са лепнати. Стените са изправени и пове4ето шпакловани, тавана също.

ИзображениеИзображениеИзображение

грабнах и едно зеге - с пакет отверка с 50 4асти към него - скромен Блак & Декър - ще го видим, слабичък е ама за дребни неща ще става.
tuninghuman - специалист
marinskikt написа:
Супер е!

мерси ... още обаче има много преди да е видя както я искам ... а и тези дъждове ме прецакват тотално.

Следващото начинане е е да купя от тези новите MDF ламперии които ги има в големите магазини и да напрвая 1 етаж. Но нямам никакви отзиви нито инфо за тях

Преди малко се връщам от МастерХаус - точно тези ламперии които искам като цвят - имат 4 бройки и вече не зареждали оттях :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x :x :x

Единственото друго място където знам че има - и то не много "дървени" варианти е Mr.Bricolage - там имаше интересни разцвеътки но малък избор за дървени. Къде да търся - плс дайте идеи - ако трябжа да ми ги докарат от друг град ... пак става ... ама от къде?

Би трябвало и в Кроношпан да има.

харесах и ето тва гранитогресче с хубави фризове за 4те стъпала на входа - да ама фризовете са триягълници и за 1 стъпало ше ми трябват 11 бр - за 4 стъпала са 44 бр - хубаво ама цената им е .... 11.98лв - не ми се дават мама му 500 лв само за фризове на 4 стъпала

Дайте идея как да ги облека с какво тея 4 външни входни стъпала?

ето ги тея от Бриколажа

Изображение

намерих малко инфо - но се чудя каква топлоизолация да сложа?
вата? какво друго може - стиропор ???

Ламперия

Л А М П Е Р И Я с МЕЛАМИНОВО ПОКРИТИЕ и носеща плоча от M D F

Фирма ,,БУЛПАРКЕТ,,ООД предлага на своите клиенти богар избор от различни видове ламперия за полагане по стени и тавани с носеща плоча от ,,M D F,, и покритие тип ,,меламин,, - непозволяващо никаква попиваемост и възможност за перфектно почистване от мазнини, и други зацапвания.
Този тип ламперия се явява като едно бързо, ефектно , практично и функционално решение за Вашия интериор и допринася за повишаването на топлотехническите и шумоизолационните характеристики на жилището.
Начина на монтаж към стена или таван е посредством предварително положена скара , от дървени летви прикрепени с дюбели , като идеята между летвите е да се положи топлоизолационни плоскости , допринасящи за допълнително спестяване на топлоенергия.
Закрепването на плоскостите от ламперия към дървената скара се усъществява посредством специални скрепителни елементи и скоби, които ние ще Ви предложим.
Оформянето на външните и вътрешните ъгли се получава чрез универсален огъващ се профил- ъглов / винкел/ , който е с цвета на ламперията.
Закрепването на тези профили става посредством различни крепежни елементи , посочени в нашия сайт.
Цените са с включен ДДС
Последна промяна от tuninghuman на ср авг 11, 2010 11:17 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: