• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33
Всички въпроси за вилата.
Фло - специалист
Stefan2000 написа:

ФЛО, и за дървобетон сигурно ще трябва да се мисли :wink: , но честно казано не го виждам тази година.
Тази година и аз имам да довършвам зидарията ,двойна е и на много голяма площ,пък съм хванал по още две дини под всяка мищница и ходя като хеликоптер и не ми стига времето. За догодина ,ако съм приключил мога да ти дам и техниката и технологията и стандарта да видиш какъв кеф е да си правиш сам тухлите и то с изключителни качества почти за без пари . Ако имаш път към Варна се обади да видиш на живо за какво става въпрос.
Stefan2000 - специалист
Да, не вземай прибързани решения. Ако гредите ти не са в сглобено състояние, би могъл да ги транспортираш и до автоклав.
А колкото до дизайна на детайлите и аз не си падам по много префърцунени неща. Но ще търся все пак някакъв баланс, поне с дървените елементи. А иначе, както се вижда, дори и фугите по зида не съм ги правил с бял цимент и мраморно брашно, както го правят много други при подобни реновации. Същите намерения имам и за стените. Не мисля да ги правя "джам" с гипсови шпакловки или гипсокартон. А да са хоросанова мазилка само с една лека варова шпакловка и след това белосани. Като му дойде времето.
ФЛО
За стените ако са от дървобетон ми се ще, поне за сега, да ги лея на място м-у гредореда. Едно че спестявам една процедура по правенето на тухли и след това зидането им, а и друго че мисля че така конструкцията ще се оякчи още.
Фло - специалист
Stefan2000 написа:
ФЛО
За стените ако са от дървобетон ми се ще, поне за сега, да ги лея на място м-у гредореда. Едно че спестявам една процедура по правенето на тухли и след това зидането им, а и друго че мисля че така конструкцията ще се оякчи още.
И така става! Ако не знаеш,трябва да ти кажа,че станция Молодежная в Антарктика е строена с този материал с дебелина на стените само от 30 см. Така,че си се ориентирал много точно!
badves - специалист
Някой да знае автоклав около Пловдив? =D>
Стефко - специалист
Да http://www.business.bg/k-215/avtoklavi.html

ул Коматевско шосе 196А

Има и други
badves - специалист
Стефко написа:
Да http://www.business.bg/k-215/avtoklavi.html

ул Коматевско шосе 196А

Има и други
Стефко кажи и другите че тия не ми вдъхват много доверие.
OwnerBG - специалист
Фло, на друго място се бяхме разговорили за зидане на камък с кал /глина/ и слама. Напролет живот и здраве ще се случват нещата. В рецептата съм предвидил глина, рязана слама, и вар. Каква вар да слагам и в какво количество. Дай количества в лопати на количка, че майсторите от проценти не отбират. Стената ще е с височина около 80см. Няма да носи тежест а ще е от тип ограждаща. Ще има подобие на стреха. Дебелина около 40 см.
badves - специалист
Прикачен файл:
Photo-0289.jpg
Прикачен файл:
03122011219.jpg
Прикачен файл:
03122011215.jpg
Прикачен файл:
03122011214.jpg
Прикачен файл:
03122011212.jpg
Тоя студ нямали да си отива та да започваме пак.Ето някоя снимка да не забравим темата.
badves - специалист
Оградата пази и от студ,снимката е от днес.

Прикачен файл

Photo-0362.jpg
Последна промяна от badves на нед яну 08, 2012 4:42 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33

Тема "Ограда от дялан камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: