Stefan2000 написа:Тази година и аз имам да довършвам зидарията ,двойна е и на много голяма площ,пък съм хванал по още две дини под всяка мищница и ходя като хеликоптер и не ми стига времето. За догодина ,ако съм приключил мога да ти дам и техниката и технологията и стандарта да видиш какъв кеф е да си правиш сам тухлите и то с изключителни качества почти за без пари . Ако имаш път към Варна се обади да видиш на живо за какво става въпрос.
ФЛО, и за дървобетон сигурно ще трябва да се мисли, но честно казано не го виждам тази година.
Да, не вземай прибързани решения. Ако гредите ти не са в сглобено състояние, би могъл да ги транспортираш и до автоклав.
А колкото до дизайна на детайлите и аз не си падам по много префърцунени неща. Но ще търся все пак някакъв баланс, поне с дървените елементи. А иначе, както се вижда, дори и фугите по зида не съм ги правил с бял цимент и мраморно брашно, както го правят много други при подобни реновации. Същите намерения имам и за стените. Не мисля да ги правя "джам" с гипсови шпакловки или гипсокартон. А да са хоросанова мазилка само с една лека варова шпакловка и след това белосани. Като му дойде времето.
ФЛО
За стените ако са от дървобетон ми се ще, поне за сега, да ги лея на място м-у гредореда. Едно че спестявам една процедура по правенето на тухли и след това зидането им, а и друго че мисля че така конструкцията ще се оякчи още.