• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 62
Всички въпроси за вилата.
Mega - специалист
... Опаа, нищо против ракийката, но дайте да продъжим с барбекюто, че следим темата. ;)
filmatoplo - майстор
:wink: Стив -само смени името на темата -Сварих ракията ,и започнах строеж на барбекюто -помагайте. :partyman: така всичко си е в реда на нещата :drinkers: .45 л ще стигнат ли го септември :? . Оня ден осветихме на брата барбекюто -само за скара направено , обаче му сложихме задължително на комина вентилаторче , и крушка над скарата -стана супер . Няма време за пушаци и класики от -баш майстора .Та това ми е идеята съвет.
Mega - специалист
Tова за крушката над скарата е супер. Винаги е имало нужда. Като почна моето съм я замислил и аз така. ;)
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
обаче му сложихме задължително на комина вентилаторче , и крушка над скарата -стана супер . Няма време за пушаци и класики от -баш майстора .Та това ми е идеята съвет.
Това е идея, каква крушка и къде по- точно я сложихте, че там има як огън :?
hidrazin - майстор
Желателно е някъде отстрани, а не отгоре да я ближат пламъците. :lol:
Дало ляво или дясно - въпрос на вкус. задължително порцеланова фасунга и силиконови кабели.
По-добър вариант е ако предварително е предвидена ниша с капак и огнеупорно стъкло.
Тогава и почистването е по-лесно. Чистиш само стъклото. Ако се разходите по вторични суровини
може даже да се намери фасунга с крушка от някоя стара готварска фурна.
:partyman:
filmatoplo - майстор
От вътрешния край на фунията над скарата ,не се нагрява много , на 80 санта е отдалечена .В нашата камина не горят големи дърва ,само въглища в квадратно метално барбекю , или над него също слагаме ел скарата .Като я направиш -ще си покаже къде да е крушката -почти всички заведения със скари имат крушки вътре във фунията .А при нас каквато и да е камината , се влияе много от -морски бриз ,западен ,южен и тем подобни ветрове , а няма по пушешто нещо от карагьоз на скара .Затова без да се маем -веднага вентилатор :wink: . Идеята на колегата -за скрита лампа е супер , ама ние бързахме с теста :drinkers: .
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2 написа:
Огнеупорните са други. Аз говоря за акумулиращи. И тези са огнеупорни, но не само.
Тц...
Не знам дали са различни но се правят от един и същ материал... боклука на Каолин от производството на шамот.
stiv1961 - майстор
Сега ме хвърлихте вече в джаза :-D , изобщо не бях се сетил за осветление и сега вече се замислям от къде мога да се снабдя с огнеупорно стъкло с по- малък размер- напр. 150/150 или 100/100 мм. Идеята на hidrazin ми допадна много, благодаря. Иначе преди малко се върнах от ,,Топливо" с три торби шамот на цена 3.60 лв. за 5 кг, а предните две ги купих по 4.80 лв.- малка набутвацийка :-D . Намерих и огнеупорни тухлички 290/170/30 мм на цена 3.10 лв. Ще ми трябват 5 бр. за мястото на скарата. А бе в събота и неделя очаквайте продължение :)
bulhomes2 - майстор
ArturDent написа:
bulhomes2 написа:
Огнеупорните са други. Аз говоря за акумулиращи. И тези са огнеупорни, но не само.
Тц...
Не знам дали са различни но се правят от един и същ материал... боклука на Каолин от производството на шамот.
Огнеупорни са ми на огнището отпред. По-леки са от акумулиращите.
stiv1961 - майстор
bulhomes2 написа:
Огнеупорни са ми на огнището отпред. По-леки са от акумулиращите.
А при мен защо ли е обратното :? Огнеупорните, които взех от една доменна пещ са около 5 кг, а от акумулиращата печка- около 3,5-4 кг.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: