• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 62
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
Не знам. Може би, щото част от акумулиращите ми ги крадох (бяха захвърлени до един блок в Горна Оряховица) и да са ми се сторили много тежки :lol: За другата част предпочетох да открия на кой са и си ги купих за 10 лв.
VLADO66 - майстор
Моята крушка е обикновенна, на подвижен кабел е и я закачам на една кукичка на входа на огнището горе когато дойде време да слагам материала.
iivanov - майстор
bulhomes2 написа:
Не знам. Може би, щото част от акумулиращите ми ги крадох (бяха захвърлени до един блок в Горна Оряховица) и да са ми се сторили много тежки :lol: За другата част предпочетох да открия на кой са и си ги купих за 10 лв.
По принцип,като ти залепнат за нещо ръцете не усещаш тежест.Бягал съм с плочи от материала N,които тежаха по 63,5кг и съм ги качвал на височина около 1,50.И така 3100 кг.
Transporterr - специалист
ArturDent написа:
bulhomes2 написа:
Огнеупорните са други. Аз говоря за акумулиращи. И тези са огнеупорни, но не само.
Тц...
Не знам дали са различни но се правят от един и същ материал... боклука на Каолин от производството на шамот.
различни са ;)
Krass - майстор
За фасунга стар порцеланов предпазител ПЕЗ 27 за преден монтаж.
hidrazin - майстор
:lol: :lol: :lol:
При теб на работата има много, нали?
:partyman:
stiv1961 - майстор
Между другото консултантите в Топливо ме посъветваха на всяка разбъркана торба шамот/ 5 кг/ да слагам 300-400 гр. готварска сол. Никакъв цимент, никакви други добавки- само сол :?
iva6ki - специалист
Ако си решил да зидаш с шамот на 1кг се слага 100-150г готварска
сол на усет и тя се слага за да не се пука, най-вече когато се
обмазват печки или пещи.
ArturDent - Почти Безобиден
Стига сте спорили - няма разлика между огнеупорни и "акумулиращи" тухли.
Разликите в теглото идват от размер, качеството и плътността на съответната партида материал. НО не и от вида материал или технологията.
Качеството на тухлите от старите акумулиращи печки е по-високо защото материала за производство се "изпичаше" както трябва.
Пещите са проектирани да работят на мазут, но после минаха на газ. Просто процесите са малко по-различни, не ми се влиза в подробности.
В същото време тухлите сега не ги пресоват толкова, колкото по татово време и не са толкова плътни...
т.е. най-добре е да намерите стари тухли от време оно, но ако няма - и сегашните стават...

жокер: Има трапецовидни тухли - тях можете да използвате за пещи...
stiv1961 - майстор
Такааа, днес стартирах зидането с шамот. На 5 кг. торба слагам 500 гр. сол/ готварска. Ама много върви този шамот, бе- 4 торби ги изпапах за нула време, още не съм наредил основата. А и времето не е с мен, пак заваля мамка му. До кога..... навремето във Виетнам и Камбоджа беше така :-D / не че съм ходил де/. То там и сега си е така ама там не зидат в момента барбекю, а аз гоня план-график :-D

Прикачен файл

020620121744.jpg

Прикачен файл

020620121745.jpg

Прикачен файл

020620121746.jpg

Прикачен файл

020620121747.jpg
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10