brum написа:Камерите със софтуерно активиране са ясни. Там зависи от софтуера зад тях. Въпроса ми е ПИР сензора активира ли се от подухване на вятъра?И външните ПИР-ове не са безгрешни. Да не говорим, че струват повече от камарата! Стига да не говориш за боклуците дето палят лампи.bulhomes2 написа:Да. Като люшка храстите се активира. Като мине облак - също. Имал съм 5-6 камери със задействане по движение - всичките така правят. Но в затворено помещение си работят добре.Я пак за да съм сигурен - става дума за активиране чрез ПИР сензор, нали? За камерите с motion detection логика вградена в тях проблема е ясен и има варианти да се избегне. Но си мислех, че ПИР сензора не е толкова чувствителен и няма тия проблеми.
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2
- майстор
103 мнения в "Система за видеонаблюдение за вилата"
Nimi
- специалист
brum
- майстор
Значи съм на правият път - написах си сам софтуера за motion detection и му настроих параметрите така, че да праща минимум фалшиви аларми. На ден имам по 1-2 фалшиви аларми от 2те камери. Така знам, че системата все още работи
.
Иначе е хващало кучета, котки, гълъб един имаше близо до камерата кацнал, буболечки дето се шлаят в непосредствена близост пред камерите, че даже две лелки дето ми трябваше малко време да се сетя, че проверяват показанията на електромерите
.

Иначе е хващало кучета, котки, гълъб един имаше близо до камерата кацнал, буболечки дето се шлаят в непосредствена близост пред камерите, че даже две лелки дето ми трябваше малко време да се сетя, че проверяват показанията на електромерите

ivailokrustev
- специалист
Най-накрая и аз се реших да сложа система за видеонаблюдение на двора. Тъй като хора в местността казват,че се навъртат някакви роми, които предлагат да правят ремонти вкъщите,а след това мамят хората. Притеснявам се да не влязат във вилата ми да крадат. Много са ми съмнителни. Мисля да инвестирам пари в такъв тип система и засега съм се спрял на тази http://www.kassabasystems.com/4irvf-kom ... s-4-kameri . Мислите ли, че ще ми свърши работа? Най-важното ми е да се вижда ясно и през нощта, така че да мога да разпозная човека.
Kokar
- специалист
ivailokrustev написа:... Най-важното ми е да се вижда ясно и през нощта, така че да мога да разпозная човека.В този ценови клас, нощно време ясно ще се вижда силуета, а човека само, ако се опули на камерата.
Не е лош комплекта, само да не са прекалено високи очакванията...
Мнението ми е базирано на наблюдение на подобен модел.
bulhomes2
- майстор
brum написа:Значи съм на правият път - написах си сам софтуера за motion detection и му настроих параметрите така, че да праща минимум фалшиви аларми. На ден имам по 1-2 фалшиви аларми от 2те камери. Така знам, че системата все още работиbrum, ясно е че ще ти е зор да ни научиш как сами да си напишем тия работи. Търговията беше забранена в тоя форум, но с новите собственици - вече всичко е разрешено, стига да носи трафик. Та мисля, спокойно можеш да предложиш цена за тоя труд. Мисля, че би имал клиенти и аз вероятно бих бил първия. Всяка китайска камера си идва с неин си софтуер и не иска да работи със софтуера на никоя друга. И когато трябва да пусна всички камери, десктопа няма как да покаже всички едновременно..
Иначе е хващало кучета, котки, гълъб един имаше близо до камерата кацнал, буболечки дето се шлаят в непосредствена близост пред камерите, че даже две лелки дето ми трябваше малко време да се сетя, че проверяват показанията на електромерите.
Та отправям официално запитване за оферта за вилата. 4 различни IP камери и DVR с 4 CCTV камери. Можеш ли да ги нагласиш да се виждат заедно на десктопа? Върхът е, ако можеш да ги нагласиш да записват при регистриране на движение. Офертата е абсолютно сериозна и бъди сигурен, че ако можеш да направиш това - ще ти осигуря десетки клиенти.
Kokar
- специалист
Споделям личен опит:
Използвам Webcam7. "Свободен" софтуер. Има сигурно и по-добри...
Може да записва видео или снимки. Настроил съм да качва поредица снимки при движение на отдалечен FTP сървър.
На съседа, работещ в някой от СОТ-овете му обраха апартамента, заедно с компютъра със записите от камерата.
Функцията "Всички камери на един екран" не ме вълнува, защото нямам наета охрана да наблюдава един дисплей 24 часа.
P.S.
Webcam 7 работи и с IP камери.
Използвам Webcam7. "Свободен" софтуер. Има сигурно и по-добри...
Може да записва видео или снимки. Настроил съм да качва поредица снимки при движение на отдалечен FTP сървър.
На съседа, работещ в някой от СОТ-овете му обраха апартамента, заедно с компютъра със записите от камерата.

Функцията "Всички камери на един екран" не ме вълнува, защото нямам наета охрана да наблюдава един дисплей 24 часа.
P.S.
Webcam 7 работи и с IP камери.
brum
- майстор
bulhomes2 написа:...Та отправям официално запитване...Официален отговор на официалното запитване - не се правят за пари тия работи. Като цяло свободното ми време клони към нула, та въобще не правя такива работи. Но някой ден ще има всичко необходимо заедно с добри инструкции за свободна консумация някъде в интернет

Тема "Система за видеонаблюдение за вилата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература