Всички въпроси за вилата.
emil_v r - майстор
Здравейте , вече станахме двама с Нулл които си купихме косачки на
Щил , ФС38 . - 320лв.
Който иска може да ни даде всякакви съвети и опит , има нужда .
Първото което разбрах е че трябва да се разработи двиг. , тоест да работи 2-3 резервоара на празен ход или ниски обороти .
Второто е че наистина си трябват предп. очила , и че много цапа дрехите с късчета трева.

Двутактовата смес да не се държи повече от месец .
Естеств. като българин се интересувам как да си монтирам метален нож , въпреки че е забранено .
Всичко забранено е хубаво .
Бензина какъв да бъде оловен или не и колко октана .
Нул ако има ремък за машинката може да го опише за да си направя сам , мойта ми я продадоха чисто "гола" , малко врачанска работа :)
null - специалист
И моята машинка няма ремък. Една "сиджимка" върши работа.
Вчера окосих на вилата. Само с бъзето не се справи. За там ми трябва "брадва".
Страшна машинка.
А това за разработката не си го и предствям как става.
Не можеш да я оставиш на празен ход. Просто след малко ще изгасне.
Направо мръсна газ и "да си свършил преди да стане време за спане на децата".
Трябва да се работи с дълъг панталон, а не като мен по къси гащи. То поражения няма, ама е неприятно. И очилата трябва да се използват.
Това за металния нож ми изглежда не на място. Като гледам как ми дърпа машинката като срещне клечка ще се изпоосакатим ако има метален нож. Много яко трябва да се държи.
Иначе и живия плет даже оформих с нея.
Стефан - майстор
null написа:
...Иначе и живия плет даже оформих с нея.
Ако е това, което аз знам като жив плет, това е ГОЛЯМА грешка. Направил си разсадник
todor_velikov - специалист
очила трябва да се използват задължително ,и аз като пострадах си взех поука :sad: мойта е електрическа и не развива такива обороти като бензиновата ,така че се пазете очите :wink:
emil_v r - майстор
Ne така , Нул
на празен ход не гасне , ако гасне трчбва да се врътне винта за празен ход . Не си ли имал Шкода? :-D

аз първият резервоар го идухах като тебе , но се сетих как се разработват микродвигатели за авиомодели (беше преди 45г. бах мама му!)
Сипваш малко повече масло от 1/50 палиш и оставяш на сянка да пърпори докат изгори горивото ,как ша гасне?
Не се ли разработи -животецът и е по- кратък +мощността.
Тия съвети при условие че не съм спец :-D
Спец съм по теракот, но на цена 25лв/м.м .
Стефан - майстор
emil_v r написа:
Спец съм по теракот, но на цена 25лв/м.м .
Ще те наема, но на цена 2,5 лв/кв.м.
emil_v r - майстор
:evil: Ти знаеш ли на кого лепим плочки в момента бе! ...
И коя му е любовница ? :heart:
Искаш ли да ти кажа , та да млъкнеш?!
:evil:
Стефан - майстор
Жалко, че клюкарите ги разстрелват. :oops: А толкова много могат да разкажат :lol:

По-добре си трай. Много ме кефиш с чувството си за хумор. С какво ли мога да те засегна, та да млъкнеш и ти?
null - специалист
emil_v r написа:
... на празен ход не гасне , ако гасне трчбва да се врътне винта за празен ход . Не си ли имал Шкода? :-D ...
Абе Шкода не съм имал, но имах Трабант. И той не трае на празни обороти. Двутактовите мотори са си така. Имам моторетка, ама тя е двутактова инжекция :) и само тя не гасне като я оставиш за няколко минути на празен ход. А иначе имам още няколко двигателчета от едно време - и те гаснат на празен ход (абе не точно, ама не помня да сме ги разработвали) или поне като намалиш оборотите до някаква степен и то си работи, но оставиш ли го за малко само и си изгасва.
tuninghuman - специалист
Търся съвет за закупуването на електрическа косачка - площта е малка , засята е скоро, но до 2 седмици ще се налози да кося. Искам и още площи да направя със тревната смеска и затова трябва да си купя косачка ... тези от по 150-200 лв стават ли за нещо или ? Мисля да е електрическа ...
Последна промяна от tuninghuman на нед юни 29, 2008 8:37 pm, променено общо 1 път.

Тема "Моторни косачки - начин на работа ,съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: