• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
stoycho.dadao - специалист
Здравейте.Искам да си направя барбекю,но не като тези където пържолите се пекат върху решетка а като тези американските в които се слага голяма мръвка затваря се с капак и така се пече от пушека.
Виждал съм направени от срязани варели но не зная как.
Някакви идеи :?:
tuninghuman - специалист
моят съвет е следният --- отиваш из големите магазини и си купуваш едно
хубавo барбекю - aз обиколих Бриколажи, практикери и накрая в метро изскочи на промоциа за 107 лв това ....

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

със капак, с поставки от двете страни ... пей сърце ... снабдяваш се с дървени въглища, месо и много бири и си ти ...
Аз го имам от април 2008 - не е мръднало ... досега поне 15 пъти сум го палил яко ... като стане жарта мяташ месото , затваряш капака и както казах ... повече бири ... :)))))))))
stoycho.dadao - специалист
мерси за идеята но искам да си направя голямо барбекю.искам като ми дойдат гладните приятели на гости да не стоя да пека мръвки 3 часа.
други идеи :?:
tuninghuman - специалист
3 часа ... хммм ... не мисля .. аз като се събирам с приятели сме по 10-12-15+ човека - погледни че скарата хич не е малка - можеш да печеш по солидно количество месо едновременно. Може на снимките да ти изглежда малко, но въобще не е. Но ти си знаеш.
Чаро - Акълия
Резни варел, сложи панти и комин, направи решетка и отвори за въздух отдолу или отстрани. И реди мръвки, да видиш как се обслужва голяма скара...

Офф.. Тунингмен, стискай лимончето като свалиш от огъня и поохладиш пръжките. Така не се разрушава вит.С от сока и не огладняваш пак рано-рано (това важи за особено за рибата)

:)
Justy - майстор
В галерията към сайта съм дал една Беседка с барбекю - правена от един приятел. Барбекюто е с две зони - открита, и такава с врата. Става и хляб и агне да печеш :wink:
tuninghuman - специалист
cacho ... да прав си ... след като се дръпнат от жарта и ги слагам в не6о с похлупак и тогава им играя с лимон4ето. Това на снимката е единичен и изолиран инцидент :))))
ivojeliazkov - помощник
колега ако не си решил още ще ти дам една идея изпитана голяма и за без кинти гаранция че работи само драсни един лс или на скайп ivojeliazkov че може да не видя тук
ivojeliazkov - помощник
сетих се за каква идея ставаше дума значи вземаш от някои пункт за метали един поне 80 литров бойлер само балона ти трябва разрязваш го над фланеца по цялата дължина така че това което махнеш в последствие ще ти служи като капак след като му прикапиш по една панта де правиш една скара с големина такава че да се побере в самият балон на разтояние малко под разреза на около 5-6 см на долната част на балона правиш 4 крака и от долната му част го разпробиваш с малко свредло така че да може да влиза от там въздух разбира се отворите трябва да са по цялата дължина ти ще прецениш трябва да има както от долу така и от страни че да влиза свеж въздух да поддържа жарта на самият фланец поставяш един кумин с 90 градусова кривка да отвежда пушека на високо и така вече имаш един балон който е срязан на 1/3 за капак 4 крака една скара и капак с 2 панти работи безотказно и нали се сещаш колко паржолки се събират в един балон като му се сложи на капака една дървена дръжка да не пари става страхотно барбекю от един стар ненужен бойлер ако имаш въпроси дай пак на лична че не се сещам и може да не видя в темата
kolaborator - специалист
ivojeliazkov написа:
сетих се за каква идея ставаше дума значи вземаш от някои пункт за метали един поне 80 литров бойлер само балона ти трябва разрязваш го над фланеца по цялата дължина така че това което махнеш в последствие ще ти служи като капак след като му прикапиш по една панта де правиш една скара с големина такава че да се побере в самият балон на разтояние малко под разреза на около 5-6 см на долната част на балона правиш 4 крака и от долната му част го разпробиваш с малко свредло така че да може да влиза от там въздух разбира се отворите трябва да са по цялата дължина ти ще прецениш трябва да има както от долу така и от страни че да влиза свеж въздух да поддържа жарта на самият фланец поставяш един кумин с 90 градусова кривка да отвежда пушека на високо и така вече имаш един балон който е срязан на 1/3 за капак 4 крака една скара и капак с 2 панти работи безотказно и нали се сещаш колко паржолки се събират в един балон като му се сложи на капака една дървена дръжка да не пари става страхотно барбекю от един стар ненужен бойлер ако имаш въпроси дай пак на лична че не се сещам и може да не видя в темата

Тези отвори по цялата дължина не предизвикват ли бързо изгаряне на въглените?
  • 1
  • 2

Тема "барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: