• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
ivoned - помощник
Здравейте колеги,
Имам малка къща на село. Цяла зима не сме ходили там и когато отидохме сега какво да видим! Навсякъде имаше следи от мишки. Отдолу има приземен етаж (мазе ) зидан с камък и предполагам че влизат от там, тъй като в едната стая няма плоча ( неизвестно защо ? ).
Дайте някакъв ефикасен начин за справяне с този плоблем.
Благодаря предварително.
pipbel - майстор
Добре дошъл

Пусни 2 гладни котки ( заключи ги вътре за 1-2 седмици )
Щом видиш че почнат да измършавяват - справил си се с проблема :-D
Deo-x - специалист
Или сложи 2-3 капани за мишки разположени далече един за друг,закачи на куките им с сиренца или кашкавалче и през 1-2 дена проверявай капаните :)
bobykafe - специалист
Помня как майка ми беше счупила шише олио пред вратата на таванското помещение... принудих се да поставя подслушвателно устройство над капана, понеже иначе или нямаше нищо хванато, или беше изядено от другите мишки...
Не си ли мислил за отрова?
Naskata - специалист
http://www.pest-x-repel.com/ProductsBG/PR%20220-1.html

Лично изпробвано от мен. Ни мишка, ни плъх...
Струва към 20-тина лв, включваш го в най-близкия до електромера контакт и го оставяш. Мощността е 7 Вата и не предизвиква финансови трусове.
Чиста работа.
ivoned - помощник
Благодаря Ви за инфото и особено на Наската. Ако наистина е вярно това е добро разрешение на проблема. Ще пробвам.
karamundi - специалист
един изпробван метод натрошаваш стъклехи бутилки и ги омешваш с гипс или друго замазваш дупката и край с гадовете като почне да яде гипса се реже от стъклата
nasko957 - напреднал
Една супена лъжица гипс , две лъжици брашно. Размесват се добре поставя се и консервена кутия с вода. Пробвано е действа но сменяй по често остатъците.
davis - помощник
http://www.pest-x-repel.com/ProductsBG/PR%20220-1.html
Това върши работа. Обаче ако идват мишки постоянно от съседите, няма да ги изгони веднага.

В комбинация с котка е перфектно.
mita6kiii - специалист
Във Ветиринарните аптеки продават жито третирано със отрова(житото розовее).ПОЛЗВАМ го постояно на село.ДЕЙСТВА.200гр-1лв.Сложи на няколко места в пласмасови(еднократни) чинийки и да мрат гадовете.
  • 1
  • 2

Тема "Напаст от мишки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: