• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Най-сетне ме допуснаха до този прекрасен сайт и вече мога не само да чета, но и да споделям с Вас. От скоро време имам нова придобивка - селски имот с бунгало. Не е голям парцела (половин декар). И постройката не е нещо особенно, но имаме голямо желание това да се промени. За сега сме се отдали на облагородяване на двора. Гледайки снимки от преди, когато имаше буренаци около един човешки ръст височина, и сегашната ми малка градинка, аз поне намирам голяма промяна. И си мисля, че с Вас може да споделяме как действаме и какво правим. :) И ще се радвам, ако това е така!
Neno Er - специалист
Честито Луничке,
От мен винаги ще имаш подкрепа.
А нали знаеш, акъл най-лесно се дава. :lol:
Днес е петък. И познайте. Нямам търпение да свърши този работен ден и да се устремя към селския двор! От както съм се върнала в неделя, приготвям багажа за тази седмица. Имам боя за покрив, водоизолираща замазка за под, и куп растения и луковици! Обаче ще трябва да отида и в другата тема, за градинарството!
Нашето дворче е малко. вече мисля, че няма да ми достигне , за да засадя всичко, което искам.
Ние сега сме на вълна дренаж, отстраняване на влага. И се чудим да правим ли и как септична яма.
Делян - специалист
Луничке, в голям двор всеки може. Въпросът е на малко място да направиш нещо хубаво. Дерзай. И най-важното е да не се бърза. Всичко се постига с постоянство. Пък и тези трънаци, ма`а им стара, няма оттърване от тях...
А септичната яма - без нея накъде, няма да ходите в храстите, я... :wink:
Ето ме отново и мен! Почивните дни „така наречени“ отминаха бързо и неусетно, в дъжд и мъгла. Ех, къде е хубавото топло време! Предварително благодаря на всички, които пишат тук и дават своите ценни съвети! По въпроса за септичната яма - въпроса го решихме с химическа тоалетна. За нашия режим съботно-неделен ни върши идеална работа. Но в перспектива мислим и за истинка, с изкоп. Защото все пак и баня е добре да има. Искам да си направим някаква барачка, тип като за инструменти, за косачката. Видях в един от големите строителни магазини в София подобно нещо, но...доста скъпо и ниско. Да ви попитам, от вашите знания и опит, от какъв материал е подходящо да се направи? И да е красиво, и водоустойчиво, и евтино :-) Чакам с нетърпение вашите предложения. Сега отивам и в другата тема, защото имам въпроси и относно озеленяването :lol: До скоро!
сетих се да Ви попитам и още нещо. През тези хладни дни и нощи пуснахме печка. Обаче се появи конденз по тавана? Предлажение и идея за справянето и с този проблем? Предварително много Ви благодаря!
rulom - модератор
Първо постройката все още ли си е бунгало? Ако е така е нормално да се появи конденз поради резките разлики във външната и вътрешна температура, особено ако бунгалото е само ламарини и никаква изолация.
И още нещо, да не сте се грели с газова печка ?
emil_v r - майстор
Няма ли място в къщата за тези инструменти ?
Хубава барачка на нови хора ще я разбият да видят има ли нещо за крадене .
Насей си ягоди , какви цветя есента и луковици ?
Сега се вадят от земята , а не се садят .
След месец се садят лукове , марули .
Огледай има ли достъп за трактор за оране , новият селянин (новосел ) няма време за обръщане с лопата .
Дай снимки ...
:) Не сме се грели с газова печка, а с електрическа. Бунгалото е все още бунгало и да ви кажа за сега няма да се преименува поради промяна в статута си и вида си. То иначе е добро - със замазка и има доста кокетен вид. Ще се опитам да покажа снимка.
Аз марули и лук и тем подобни не искам да садя. Искам цветя! Много цветя! И цъфтящи храсти. От четеното разбрах, че сега се засаждат всички пролетно цъфтящи цветя. Нима не е вярно? Защото ако ви кажа...как си купих 101 луковици от Баумакс...и при наличието на къртици в двора знаете ли какво правих? Всяка луковичка в саксийка или кофичка. За всяка кофичка и саксийка - дупка...Ако ви кажа как се качих в колата и как се прибрах в града...трудно :lol:
А за бараката - не мисля да я правя супер луксозна. Но се заинтересовах от материалите и с какво да избера направата й. Пък аз я нарекох за инструменти, ама може и като навес за скарата да се оформи :lol:
До скоро!
Благодаря за участието в моята тема, която така ме вълнува!
Делян - специалист
За лалетата съм сигурен, че сега се засаждат луковиците, за да могат напролет да тръгнат рано-рано и да станат ето такива:

Прикачен файл

laleta3.jpg
Може да звучи нескромно, но тези са мое производство :)
laleta3.jpg (181.44 KиБ) Видяна 5486 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Нова придобивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: