• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Здравейте нов съм във форума, прочетох всички теми в раздела, но е важно разбирач да ме посъветва как да облека покрива на вилата. Преди няколко дена го разглобих, защото дълго ме тероризираха съсели и бяха изяли и усрали стиропора между ламарините на покрива и плоскостите, които бяха за красота. Сега е само на ламарина, греди и дъски и идеята ми е да сложа вата и да залепя направо върху дъските гипскартон. Не искам да остава пространсво, където да се завъждат катериците, затова дайте мнения да прочета преди да го направя. Няма да е лошо ако съм избрал добре за гипскартона да ми кажете как да го поставя с ватата. Благодаря.

Прикачен файл

IMG0051A.jpg
IMG0051A.jpg (61.04 KиБ) Видяна 6002 пъти
batence81 - специалист
снимки

Прикачен файл

IMG0055A.jpg
IMG0055A.jpg (44.92 KиБ) Видяна 5987 пъти
ebahti - майстор
az бих сложил мембрана ,вата и ламперия........ :wink:
ZMeyGorianin - майстор
Каквото и да сложиш в пространството между гипсокартона и ламарината само им улесняваш живота на гадините да си правят гнезда. Чувал съм за стъклена вата, но не ми се струва подходяща за таван.
batence81 - специалист
мерси за бързите отговори, ако сложа гипскартона за летвите, които държат ламарината, няма да има как да влезнат вътре, а стъклена вата даже имам, за мен е важно някой да ме насочи как да монтирам гипскартона и ватата, защото си е трудно за такъв покрив.
ZMeyGorianin - майстор
Малки мишоци съм виждал да се пъхат във фуга между оградни блокчета колкото 50ст.
batence81 - специалист
аз ще ги запълня със силикон възможните дупки
batence81 - специалист
общо взето на покрива е топло, запазени са гредите и дъските, помогнете отвътре да го направя като хората

Прикачен файл

IMG0052A.jpg
IMG0052A.jpg (52.95 KиБ) Видяна 5863 пъти
ZMeyGorianin - майстор
Аз направих тавана на една маза /стана механа/ с вагонна шарка.Тавана е гредоред на който хванах гредички 5/5см. надлъжно и на тях наковах вагонната напречно на гредореда. При тебе ако поставяш изолация това растояние ще е достатъчно, но пак ще имаш проблем с патканите. Затова можеш да сложиш летви 1см. стига да позволява нивелацията.
batence81 - специалист
имаш ли снимки на тази маза?
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за ремонт на вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: