• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Caxo - специалист
Здравейте, решил съм да наредя плочи на пода в мазето. На пясъчна възглавница и фугирани с циментов р-р 1:3-1:2 . До тук всичко ясно, НО проблема е има влага, която ми се иска поне да я намаля. Според вас би ли имало ефект ако най-отдолу сложа найлон, отгоре изсипя пясък и след тва наредя плочите ? Струва ми се малко афиф работа ама това ще да е най бюджетното решение. Идеята е при добри резултати, помещението да се ползва като прохладно място за хапване и сръбване с приятели :) Размерите са 6м на 4м ,ако има някакво значение
Mitbull - специалист
Предполагам е на къща. Защо не пробваш първо да се отървеш от влагата с някакъв дренаж?
VLADO66 - майстор
Ще има ефект ако снадките на найлона са залепени водонепропускливо се качи 10см по стената.
parketmilanov - специалист
Прегледай тази тема !
viewtopic.php?f=26&t=29991
поздрави и успех!
mitron - специалист
Здравей попринцип е хубаво да направиш дренаж(хидроизолация) ние преди 2 години имахме същия проблем в мазето страшна влага направихме дренаж от основите на къщата и сега всичко е наред много съм доволен
Mitbull - специалист
Винаги е за предпочитане да се справиш с причината, а не със следствието! Е, стига мазата да не е във Венеция :lol:
Caxo - специалист
Ами освен сега да не правя изолация, а после направо дренаж, което вероятно ще се случи чак догодина... Проблем ли е ако презимува така или влагата във фугите ще замръзне и напука циментовия разтвор ? В момента пода е скала...
Mitbull - специалист
:? А как ще направие дренаж в скала? Нещо не мога да си представя ситуацията, и май ще е най-добре да спра да се обаждам, че да не те объркам.
ПС: Ако говориш за ония къщи в Търново дето са върху скалите... На английски съм го срещал като "бедрок". Тръгне ли вода след дъжд или снеготопене по скалата, нямам идея как можеш да я спреш.
Caxo - специалист
Ами не точно в Търново, но ситуацията е подобна. Под скала разбирай леска или някакъв пясъчник. Смятам отвън да копая до скалата(предполагам ще е по-високо от нивото на пода) и още примерно 20/20см един улей който да отвежда водата. Отвътре фугирам дувара и слагам найлон под плочите. Предполагам това ще е достатъчно.
PCL82 - майстор
Ако само покриеш почвата с плочи, влагата ще почне да се качва капилярно по стените на по-голяма височина. Сега почвата е голяма площ, която дава възможност влагата да се изпарява и разпределя във въздуга, иначе я концентрираш към стените.

Както казаха колегите-дренаж и хидроизолация отвън и евентуално отвътре.
  • 1
  • 2

Тема "Подова настилка във влажно мазе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: