• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
rum_sz - специалист
Може ли в един комин.да включа две печки.който да работят едновременно :?

Приемам всякакви идей
kaishew - специалист
Зависи къде е комина на къща или в блок.Иначе във всички селски къщи комините са така-хващат първия и втория етаж и няма проблеми,но отвора му е значително по голям от апартаментските комини.
Pavel - напреднал
Мен също ме интересува този въпрос. Един комин за два етажа - на какво разстояние трябва да са отворите за печките, колко да е широк комина?
rum_sz - специалист
При мен комина е между две стай на един етаж.Искам в другата стая да поставя печка.Мсля че ако двете дупки на комина са една срещу друга,ще има проблем.Ако сваля едната дупка под другата около 50см и горят двете печки ,дарли ще има проблем.
ebahti - майстор
Лично мнение без да съм специалист- При положение че 6 етажен блок има комин с двойно коминско тяло и има тяга за 6 етажа,смятам че обикновено еденично такова ще е напулно достатъчно за 2ет. къща....имаше формула че височината на комина зависи от отдалечеността му от билото,но не я помня в параметри

rum_sz написа:
При мен комина е между две стай на един етаж.Искам в другата стая да поставя печка.Мсля че ако двете дупки на комина са една срещу друга,ще има проблем.Ако сваля едната дупка под другата около 50см и горят двете печки ,дарли ще има проблем.
пробвай с метода "проба-грешка"може и да има тяга ама имай впредвид че и атмосверното налягане има влияние-тоест в някои дни да има в други не
Transporterr - специалист
може , добре е само на вторият етаж да няма хоризинтален участък кюнеца за не стана обратна тяга.ако се наклони по посока на комина си става като сифонен комин.почти ;)
rum_sz - специалист
Според мен би трябвало да стане,но хубаво е някой ако е срещал този проблем да сподели.Метода проба- грешка в краен случай :) .За атмосферното налягане съм напълно съгласен.Можеби това стои в основата на всичко писано до тук и рамерите на коминните тела.За мен е по важно дупките на тръбите на печките ако са пробити една срещу друга,дали няма да влиза дима в другата печка при ниско атмосферно налягане.

Забравих да кажа че нямам втори етаж :-D
ebahti - майстор
абе ше ти тегли,споко. когато има ниско ат. налягане достатъчно е да се загрее комина и после нема проблем. верно че отначало може да пуши малко амааа кво да прайш
rum_sz - специалист
ebahti написа:
абе ше ти тегли,споко. когато има ниско ат. налягане достатъчно е да се загрее комина и после нема проблем. верно че отначало може да пуши малко амааа кво да прайш

Дупча на твоя отговорност :) Защото после трябва да кажа на жената защо печката дими ,и кой ми е дал идеята да дупча там :) Ако всичко мине нормално АЗ съм майстора :-D
PCL82 - майстор
Да може. Сега проверих в една книга, какво разстояние дават между двата отвора. Пише минимално 30см. Като се казва печките да принадлежат на едно и също жилище. В противен случай, ако собствениците са различни и не знаят за тази особеност може да се опушат и запалят (например единият е махнал кюнеца и е забравил отворена розетката). Печката, която не се ползва, трябва да е добре затворена, за да не влиза фалшив въздух.

И накрая коминът трябва да може да отведе дима на двете печки.
Ако едната е котле или камина вече е клони към не.
  • 1
  • 2

Тема "комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: