Всички въпроси за вилата.
NeoBoss - специалист
Навсякъде по форума съм виждал да се критикува тази тема , но мисля че тук е най правилно (поне ще се види от най много хора които имамт проблем с тях)

След многократни и разнообразни проби - димки (всякакви) , пиратки , нафта , газ , фасофе, дебнене кви ли не боклуци. Нямаше резултат.

НО след като сложих саламура от стара сланина спряха да се появяват нови къртичини.... та засега действа ще видим до кога

някой друг ако намерил начин да ги прогонва да сподели , или поне да направим списък на това което НЕ помага зада не се мъчат хората да пробват хахах.

Някой пробвал ли е досега този метод и имало ли е успех при него.
Martin.P - специалист
Може ли да обясниш по-подробно в какво се състои този метод със саламура от стара сланина?
NeoBoss - специалист
ми аз лично във всяка къртичина която имаше на двора след зимата (към 12) и то при положение че работе две "пищялки против къртици" :lol: , ги разрових и сипах по малко колкото да намокри вътре (100гр) и ги зарових... нищо сложно само малко смърдливо ахахх
ebahti - майстор
в тоя ред на мисли и вкисната зельева чорба ше стане :-D
kborisov - специалист
Не е гот да си умеришеш двора....
При мене е станало като картофена нива от гадовете. И не знам какво да ги правя. Мислех за тия електронните "неща", ама явно няма смисъл.
NeoBoss - специалист
много по не е год да си гледаш двора като минно поле особено едногодишния ти райграс, със серните димки го умирисах наистина целия без ефект .... а това мирише докато го слагаш като заровиш не усещаш нищо
NeoBoss - специалист
вие сте уникални

АЗ КАЗВАМ КАКВО СЪМ ПРОБВАЛ И Е ДАЛО ЕФЕКТ

неискам да пробвам с нищо друго , щот ми е писнало от неуспешни опити досега, ако някой има проблем с картици да го направи да каже дали и при него е проработило или е случайност, или някой да каже нещо което самия той е пробвал и му е дало ефект.
lz1add - специалист
Привет на борците за равен и зелен терен..... :lol:
С осезаем успех пробвах с едни хапове срещу подземни гадини,които поставени в дупките във влажната земя и отделят сероводород/или подобен газ беше/. Та въпросният газ, е по-тежък от въздуха и се разпространява из тунелите на досадниците.
Важно е да се спазват всички мерки на безопасност при работа и съхранение,които са надлежно описани на опаковката.Също така важно условие за добрият резултат е да се утъпчат добре всички дупки /и третирани и съседни/.При мен след пролетно третиране,чак късна есен се появиха 2-3 къртичини в другият край на двора,най-вероятно от съседски набези...... :lol:
Не помня името на препарата,но го имаше в агро-аптеките/мога да питам при интерес/.
pavkatay - майстор
lz1add написа:
Привет на борците за равен и зелен терен..... :lol:
С осезаем успех пробвах с едни хапове срещу подземни гадини,които поставени в дупките във влажната земя и отделят сероводород/или подобен газ беше/. Та въпросният газ, е по-тежък от въздуха и се разпространява из тунелите на досадниците.
Важно е да се спазват всички мерки на безопасност при работа и съхранение,които са надлежно описани на опаковката.Също така важно условие за добрият резултат е да се утъпчат добре всички дупки /и третирани и съседни/.При мен след пролетно третиране,чак късна есен се появиха 2-3 къртичини в другият край на двора,най-вероятно от съседски набези...... :lol:
Не помня името на препарата,но го имаше в агро-аптеките/мога да питам при интерес/.
преди 3 години ми го предлагаха това нещо под щанда като вече забранено. на следващата година вече го нямаше и под щанда. къртиците , както и дивите котки вече не са вредители.

Тема "Борба със къртици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: