Всички въпроси за вилата.
Mega - специалист
Здравейте,

От къде в София мога да си купя варов разтвор за варосване на овощните дръвчета, както и син камък? По железарийте има вар, но количествата са значителни. Казаха ми, че има и готови смеси бледорозов разтвор? Моля ако някой знае от къде се купуват?
Последна промяна от Mega на нед апр 25, 2010 11:12 pm, променено общо 1 път.
kapanec - специалист
От Агроаптеките
gorgidanchev - специалист
бордолезов разтвор.ЗАПОМНИ ГО...Поне това.Ако желаеш де. :lol:
Mega - специалист
Да, може би не съм чул добре :)

Та къде в София има такива аптеки?
perko - специалист
Има на Женския пазар и на Сточна гара. Гледай за надпис "Сортови семена". Там продават секви химии също.
torbalan - Дървен философ
с бордолезов разтвор май лозе се пръска, а не овошки...

или бъркам?
kapanec - специалист
По това време на годината бордолезовия разтвор става само за лозе.
За варосване на овощните дръвчета, не е задължително да и има и син камък той се слага когато се варосват дръвчетата есента,5кг чиста гасена вар готова за употреба е "разбирасе се добавя и вода"струва към 2лв и деисвително може да се намери и по железарийте ако 5кг са ти значителни :?:
sepultura - специалист
Mega написа:
Здравейте,

От къде в София мога да си купя варов разтвор за варосване на овощните дръвчета, както и син камък? По железарийте има вар, но количествата са значителни. Казаха ми, че има и готови смеси бледорозов разтвор? Моля ако някой знае от къде се купуват?
Аз мога да ти продам-имам железария в В. Търново :lol: Само недей да си варосваш дръвчетата с варов разтвор (казват му и хоросан)' щото направо ще ги бетонираш (в буквалния смисъл) :axe: На тебе ти трябва ГАСЕНА ВАР, :roll: за да варосаш

Тема "Варов разтвор от къде ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: