Всички въпроси за вилата.
dimovdid - специалист
Здарвейте, Колеги!
Няколко пъти вече се възползвам от Вашите съвети и винаги резултатите са много добри.
Имам следния въпрос. Имам една малка виличка, която използвам само през лятото. Купих теракотни плочки на КАИ. Малко тънки са -34х34х6,5 мм, но изглеждат много добре направени и са точни по размер.
Въпросът ми е: С какво лепило да ги лепя-Препоръчаха ми WEBER. Но какво да е :Флексово или 601? Притеснява ме това, че ще има големи температурни разширения през годината, защото зимно време не се обитава и е много студено. Виждал съм как се издува теракот през зимата в неотопляеми помещения като намокрен паркет. И всичко отива по дяволите.
Нужно ли е Флексово лепило, което е доста скъпо или е достатъчно 601, което е достатъчно силно? Ще се лепят направо върху бетонната плоча, която не е измазана и е на около 15 години.
Или препоръчайте Вие нещо друго като лепило и технология на лепене.
Може ли да ми създаде проблем по-малката им дебелина?

Благодаря Ви?
Димо
stoian64 - специалист
Здравей!Първо нанеси бетонконтакт върху плочата и след това лепи смело!Няма нужда от специални лепила!Дори може само с цимент.Успех!
peter_m - специалист
Като е по-стара плочата мажи първо с бетонконтакт. Недей да лепиш с цимент, хората отдавна са измислили лепила за плочки. На вебер лепилото го дават и за външно, така че не би трябвало да имаш проблем. Конкурента му е СМ11. Май това са най-масовите лепила. С дебелината проблем може да имаш при поставянето (наместването с чука). Иначе щом ще са и на студено може би трябваше да се насочиш към гранитогрес :?
panalov - специалист
На торбата с лепилото си пише дали става за външна употреба, но за да ти е мирна главата ползвай флексово лепило и оставяй 5 мм фуги за да обират разширенията.
За да не харчиш много лепило направи изравнителна замазка ислед това лепи на гребен.
Грунда върху старата основа е задължителен.
dimovdid - специалист
Благодаря Ви за изчерпателните и бързи отговори! Без грешка сте!
Значи: Първо бетонконтакт, след това изравнителна замазка и накрая лепило, нанесено на гребен.
А изравнителната замазка от какъв материал да е?

Благодаря Ви още веднъж!

Поздрави! Димо

Тема "теракот в помещение, което не се отоплява през зимата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: