Всички въпроси за вилата.
zingiber - напреднал
Какво да включа в сместа за подмазване на капаците?Пясък,вар,цимент-в какви пропорции?И още-старата мазилка се е напукала-да я махна ли или може и върху нея да нанасям новата?Щото ако я махна,то е ясно,ще се увеличи обема на новозабърканата мазилка поне двойно...Пък наклона на покрива е 45 градуса :)
crez - майстор
Махаш всичко старо! Бъркаш циментно-пясъчен разтвор 1:2. Сместа я бъркаш с варно мляко. След изсъхване, аз правя рядък разтвор от теракол и с четка обмазвам всичка връзки.
GEORGI5959 - специалист
crez ти е дал много точен отговор, изпълни го и няма да съжаляваш. От мен съвет - пясъкът да е ситен и премит, а изпълнението по възможност да е в по-хладно и влажно време. Колкото до старата замазка - махай всичко, няма да спестиш кой знае колко средства, но ще си спестиш бъдещи главоболия.
ebahti - майстор
kapaci se подмазват с хоросан(вар и пясък) и се слага малко цимент,повтарям Малко цимент, щото с много се пука,хубаво е ако намериш малко фибри да сложиш ,като предварително се накисват у вода
crez - майстор
ebahti написа:
kapaci se подмазват с хоросан(вар и пясък) и се слага малко цимент,повтарям Малко цимент, щото с много се пука,хубаво е ако намериш малко фибри да сложиш ,като предварително се накисват у вода
След две години по тая рецепта всичко отново. :lol: Казвам го от опит.GEORGI5959 е допълнил точно за пясъка, това което аз пропуснах.
PLOCHKATABG - специалист
И всеки един капак трябва да мине през кофа с вода, поне 2-3 мин .
complast - специалист
PLOCHKATABG написа:
И всеки един капак трябва да мине през кофа с вода, поне 2-3 мин .
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
zingiber - напреднал
Благодаря ви,приятели.Първоначално смятах,че задавам въпрос за нещо силно елементарно,но...Оказа се,че както за всичко друго и за това си има тънкости.
zingiber - напреднал
Да предупредя всички,които смятат да се занимават с подмазване на керемидени капаци-пазете се от оси.Не подозирх за този момент,но като си оправях улуците и ми направиха впечатление.Крият се под капаците.Баща ми ме открехна за справяне с проблема-сутрин рано осите са неадекватни.Тогава капаците се обръщат,а осите-избиват.Иначе е доста опасно...

Тема "Замазване на керемидени капаци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: