Всички въпроси за вилата.
tany666 - напреднал
Здравейте,предварително се извинявам ако мястото на темата не е за тук.
По въпроса-искам да си направя едно фонтанче в двора,няма да бъде голямо и разглеждах помпите предлагани на нашия пазар(Практикер,Баумакс ит.н.)Нещо подобно например
http://www.aqua-cor.com/article.phtml?s ... 3&sid=6554
Има ли нещо по специфично в тези помпи,все пак са 220в и във вода.
Има ли вероятност без да искам да намаля бройката на жителите на държавата :wink:
NeoBoss - специалист
еми това са фонтанни помпи , предполага се че не се джапа във фонтана или къпе или каквото и да е , и шанса това да се случи случайно ( да паднеш или нещо подобно) и в тоя момент да се случи и някаква авариа с помпата и да пусне ток преди да е гръмнал бушона и да пукнеш от това е много много малък.
но затова има и такива помпи
http://www.aqua-cor.com/article.phtml?s ... 5&sid=6646
tany666 - напреднал
Няма да се влиза във фонтана.
Какво ще рече"да гръмне бушона"?
Трябва да се изведе отделен бушон от таблото и там да се включи помпата?Колко ампера?
inspo - майстор
А защо не си го направиш със соларна помпа. Имаше тема някъде във форума. Няма да ти харчи ток и ще работи като е слънчево :)

Виж това - Соларни помпи
tany666 - напреднал
Първо се бях засилил да си взема от тези соларните помпи,но те работят на пряка слънчева светлина.Мястото където ще бъде фонтанчето е сянка(между две къщи)а и пък като седна да си пия ракията и е друго привечер да ти шуми водата :)
NeoBoss - специалист
да хубаво е да се вържат към 5 амперов бушон , поне на мойте така пишеш.
Аз ползвам за езеро 2 такива помнпи на 220 волта , но на Sera и малко по мощни 2000 и 6000 л/ч вече 3тата година работаят постоянно и не е имало проблем. Нали все пак именно затова са произведени.

Но ако искаш хептен да ти е спокойно ползвай такава на 12волта, но тогава ще се чудиш как да влагозащитиш адаптора :lol:
HD - специалист
Взимай смело такава помпа направо на 220 волта, няма да има никакъв проблем. Само гледай контакта, където ще я включиш да е занулен.
Вътре кабела е залят с някаква смола в помпата и ми се струва доста трудно да проникне вода.

Ето я моята:
Изображение
Тук й правим първия тест :lol:

Взех я от Практикер преди 1-2 години за около 140 лв май беше, с лампа направо на нея (луничка), но сега май ги няма. Доволен съм много.
Уж няква немска фирма :-D , забравих й името.
Мисля, че беше 3000 литра/час (е, то това сигурно е теоретичен показател).
Абе да ти кажа, басейнчето ми е 500 литра (от тия черните полиетиленовите готовите, само го закопах), и за малко повече от половин час го източва в лозето ;-)

Ето в готов вид продукта:
Изображение

А така свети нощем, готино, а? ;-)
Изображение

Самата помпа си е отделно от луничката, просто са в общ корпус. Помпата се захранва директон на 220 волта, а луничката има дълъг кабел (сигурно към 10-ина метра), който накрая завършва с 12 волтов адаптер, който включваш в контакта.
Аз в началото като не знаех каква помпа ще взимам и преди да засадя райграса около фонтанчето си пуснах две кабелчета (за помпа и лампа), ама не ги ползвам.

Тема "Фонтан-помпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: