Всички въпроси за вилата.
преди 10 дена бих сонда за вода на 27 метра,въпроса ми е колко време трябва да мине за да се черпи спокойно вода без да изключвам помпата,до следващо напълване на тръбата и въобще имали такъв момент, нека пишат хора от личен опит благодаря предварително.
boltik - специалист
Това ти ли си го измисли или някъде го прочете?Колко вода вадиш на едно източване?Има ли река наблизо?
GEORGI5959 - специалист
От въпроса ти не става ясно какво питаш.
Niky - специалист
E какво пък не е ясно - в момента има сонда и като пусне помпата след определено време водата свършва.
Иска му се да е като с централно водоснабдяване, пуска помпата и водата никога не свършва :-D

Не виждам как ще стане второто, освен да си уцелил някоя подземна река.
filmatoplo - майстор
Аз това и да го видя няма да повярвам -че помпа с дебит 100 литра в минута ще работи часове и водата няма да свършва . :?
romanpm - майстор
filmatoplo написа:
Аз това и да го видя няма да повярвам -че помпа с дебит 100 литра в минута ще работи часове и водата няма да свършва . :?
:roll: Ти си ми наблизо и можеш да провериш при мен /в Каменар/ вземи си суха храна за три дни :lol: имай предвид че земята се е напукала от безводие , а сондата е 11м :wink:
zvezdev , сондажа трябва да се прочиства от наслагвания докато водата се избистри , аз имах Бибо което не ползвам от мин г. използвам центробежна , скоро го дръпнах за да проверя дали не е затрупано , но не беше !
GEORGI5959 - специалист
"Филма", никой не е казал, че помпата е с дебит 100 л./сек.
Около мен има съседи със сонди Ф100 и помпи Вида-4, които работят по цяло денонощие и водата не свършва. И още един пример-в с.Дюлево, Бургаско, мои познати преди 20 г. биха сонда и водата бликна на повърхността. И до днес си тече така и отива в дерето. Ти поне си близо и го знаеш това село, можеш спокойно да провериш за достоверност.
bulchat - напреднал
Здравейте,

Бащата на моята приятелка, миналата година сондира на 17метра дълбочина и изкара вода на място, през което не минава река и няма някво езеро или както му викат...
На попмата направи реле, което да пуска през 2 мин, за около 1 мин. защото водата свършваше бързо. от миналата година до сега, 2 пъти е чистено това, което се е свличало на дъното и вода може да се помпи по 30 мин, без спиране.

отвора на сондажа е широк една педя.

Мисля, че цаката е да се пуска и спира честичко, за да се разшири дъното и да може да събира повече вода..

Дано съм бил полезен. :)

Тема "въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: