• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
KRISTINOBAL - специалист
Здравейте, трябва спешно да измисля бюджетено решрние за покрив на беседка, че покрай тези ремонти.....
Беседката е 3x3м.
Преди време в парка някакви по някаква програма правиха беседка и сложиха покрива от някаква хартия отгоре с песъчинки, гладка, цялата на големи листя.
Предполагам това е едно от най-евтините решения, :idea: но каква е тази хартия, как се казва и каква и е цената?
Давайте съвети и идей за покрива, отдолу са наковани идеални дъски само завършващото покритие го няма.
vancho20 - специалист
Бардолин или ондолин що не сложиш. Не са скъпи.
KRISTINOBAL - специалист
Кажи ако обичаш цени, на брандолин, другото не ми допада?
andon1980 - специалист
KRISTINOBAL написа:
Кажи ако обичаш цени, на брандолин, другото не ми допада?
Цените на бардолина почват от 14 лв на квадратен метър а ондулина е с цена 15 лв за лист/200 на 90 см/
ZEDYCUS - майстор
Здравей, вчера завърших покрива на барбекюто ни. Сложих Воалит с посипка тежи 4кг на квадратен метър. Взех български на Изола Петров. В Пловдив го намерих в Бриколажа за 51 лева 10кв метра топчето.За 12 квадрата покрив ми излезе 102 лева - две топчета и ми останаха малки парчета.Със застъпването е широк 90 сантиметра.Като цена за квадрат излиза най евтино.
Поздрави.
kapanec - специалист
KRISTINOBAL:И аз съм на същия етап може ли да пуснеш някоя друга снимка
KRISTINOBAL - специалист
Нямам снимки, бесаедката е на село.
ZEDYCUS я ти сложи някоя снимка.
Как го сложи, кова ли го с пирончета, лепи ли го, абе как се слага воалит върху наковани дъски?
EDI - майстор
До сега съм направил два покрива с ИЗОФЛЕКС с посипка - покрива на навеса под камината и целия покрив на вилата.Метода се казва "мързи ме да мъкна бутилка и горелка" :lol: .Навеса е от накована ламперия, а на вилата ОСБ.Правя така - разпъвам първото руло и наковавам с галванизирани пирони горната част без посипка, като отдолу мажа дебело със студено битумно лепило.С второто руло застъпвам първото на малко повече - около 15 см, за да захапе и от посипката и отдолу дебело на две черти с битумно лепило, от горната страна, към третото руло пак лепило и галванизирани пирони.Когато стегне битумното лепило, хваща яко и защитния найлон под рулото, няма мърдане.Навеса и покрива карат вече 3 години без никакъв проблем.
ZEDYCUS - майстор
Направих покрива по абсолютно същия начин като Еди. Само че бях взел алуминиеви пирони с широка периферия. И съм го подгънал на челните дъски и го наковах на гъсто и там с пирони.Ето и една снимка.Някой ден като имам време ще кача в една тема всички снимки до момента, остана само декорацията на барбекюто и навеса.

Прикачен файл

DSC01794.JPG
DSC01794.JPG (293.13 KиБ) Видяна 9044 пъти
KRISTINOBAL - специалист
А сега кажете с какво да я импрегнирам беседката?
  • 1
  • 2

Тема "Покрив за беседка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: