Всички въпроси за вилата.
NeoBoss - специалист
кое е по добре да се ползва на открито ? Яхтения който уж е за такива цели или двукомпонентния лак за паркети .

Предпоалгам темата ще е полезна за много хора , как да предпазят дървесините на двора :)

За паркетния чета че е доста издръжлив - но как понася слънчевата светийа и амплидудите във темоературата.
housedoktor - майстор
Нито едното ,нито другото .За градински мебели или огради е по добре на водна основа ,или със специалните масла,но те са скъпи .Вариантите като Сикенс ,не ги разглеждам заради цената
NeoBoss - специалист
можеш ли да дадеш линк или къде се продават ... защото ходих в бриколаж да гледам но нямаше нищо

а до лколкото видях в нета има двукомпонентни лакове на водна основа ...

щот по минала година минах с лак гредите на барбекюто , кладенеца идруги подобни но сега няма и следа по тях от лак
бях ползвал някакъв си яхтен лак. а искам преди да дойде зимата да измажа всичко.
Red_line - специалист
колега аз ползвах водоразтворим препарат на БОХЕМИТ 1л.се разрежда в 4л вода бутилката миля беше 12.90 някъде тук в Сливница вспециялизиран магазин го взимах за бои лакове и.т.н ...
housedoktor - майстор
Най изгодно ми излизат лаковете на Оргахим .1 ва ръка разредено 1:1 с вода ,втората се раззрежда съвсем малко.Може 3 та ръка със същият или безцветен.Към тях се продават и добавки за дълготрайност (около 18 мл на кутия се слага )Трае години , имам открити конструкции на 5 г без ново лакирване
NeoBoss - специалист
кои на оргахим , майка ми се заниамва с декупаж и ползва точно лакове на оргахим като финален завършек , и имаше две три които искаше да ги развали и се изми лака без проблем само с вода и гъбата. Пък иказват че след като са лакарине не се мият във съдомиална защото всичко падало.
housedoktor - майстор
.
За миене на засъхнал лак с гъба и вода....несериозно е това .Ползвам тези от снимката .Сигурно декари съм лакирал с тях и нямам никакви претенции ,като се вземе и предвид цената им ,естествено

Прикачен файл

LEKOLazuren_LaK.jpg
LEKOLazuren_LaK.jpg (7.34 KиБ) Видяна 5375 пъти
masterrichi - специалист
За външно, ако е изложено на пряка слънчева светлина препоръчвам само САДОЛИН на терпентинова основа е.
mumar - специалист
NeoBoss аз също се занимавам с декупаж и ще ми е интересно, ако може на ЛС да ми пратиш нещо от работата на майка ти. Моля от чисто женско любопитство!
А, иначе в декупажа освен този лак на снимката, който е посочен от housedoktor се използва и този на Сократес, и лак за джанти на WELL.
Общо взето се ценят тези лакове, които са на водна основа /цената, бързо съхне, не мирише, не се променя цвета/ и да, наистина не се препоръчва да се мие в съдомиялна,
но при добра работа с четката и добро запечатване, това се е случвало без проблем!
Някои от момичетата се подсигуряват двойно- воден лак и после с този за джантите!
За яхтения лак няма много добри отзиви.
krakalski - специалист
За ВЪН единствено защита с растителни масла на OSMO (скъпи но перфектни).Препоръчвам да се разреждат с импрегнант.
Нанася се много фин слой...!!!

Тема "яхтен или двукомпонентен лак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: