Всички въпроси за вилата.
stoicho_k - напреднал
Здравейте,
След няколкогодишно обмисляне, това лято се реших да направя навес/барбекю в градината.
Ето и няколко снимки от етапите.
Изображение
Проекта претърпя малки промени, добавих още малко дървенийки :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Сега на дневен ред е поставяне на оградките.
За съжаление не остана време за камината, тя е оставена за пролетта (забавих се доста с изчислението и), попитах тук -там, но не получих помощ и затова реших че трябва да си я сметна сам.
dundurma - специалист
МАШАЛАААААААААААААААААААААА............голямо ядене ще падне.за лаик,като мен е станало страхотно.лошото е само ,че при такива красоти се повишава консумацията на БАУР и РАКИЯ :partyman: :partyman: :partyman: :partyman:
stoicho_k - напреднал
Ето и схема с размери на камината, надявам се някой да помогне с идеи.
Широчината на отвора на камината ще е около 60 см.
Комина ще е направен от коминни тела с диаметър на отвора 20 см.
Изображение
stenmark - специалист
Всичко е станало много добре.Относно барбекюто съм сигурен че ще се справиш.Днес случайно прочетох къде си търсил мнение или съвет но и за мен е стрнно че не ти даде знаеш кой.В този сайт относно горивна камера е доста многословен а на теб нищо.За мен обяснението е едно и това че ще се справиш сам без проблем! Успех!
stoicho_k - напреднал
Все някак ще се справя, но когато знаеш че си на прав път, увереността е по-голяма. Сега съм сметнал някакви размери, но ме гони параноята.
Друго си е, когато някой даде едно рамо.
merakliq - специалист
Екстра е станало. Сам ли го прави или майстор е играл?
stoicho_k - напреднал
Един познат ми наряза и рендоса дървения материал, а друг измаза стените. Всичко останало съм направил аз, а баща ми играеше ролята на общак. :)
kapanec - специалист
Браво на колегата перфектно се е получило,човек като има желание намира начин ткаа че и с камината ще се справиш бъди сигорен. Това черното което се вижда под керемидите найлон ли е?
stoicho_k - напреднал
Здравейте,
Черното, което се вижда е черна хартия за покриви. Преди да я поставим минах целия покрив (ламперията) с лак за дърво.
hailo - специалист
stoicho_k написа:
Широчината на отвора на камината ще е около 60 см.
Комина ще е направен от коминни тела с диаметър на отвора 20 см.
Изображение
Това което си замислил няма да работи бъди сигурен, ще опушиш иначе хубавият навес който си направил . Разчетите не са ти вярни .
Надявам се да откриеш правилният начин със който да получиш вярната информация за оразмеряването на огнището на барбекюто и комина. :?

Тема "Навес - барбекю... или какво успях да направя това лято" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: