• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Здравейте, ако някой е правил тераса (навес) моля да сподели, колко да е разтоянието между ребрата, които са върху гредите, та като накова дъските отгоре да се стъпва без да се получава огъване. Дъските са 3 см дебели, според мен може да се сложат през 40 см, дали е така?
batence81 - специалист
8x5 см ли да са? (8 е посока на натиска към дъските)
ArturDent - Почти Безобиден
А не каза колко кг. си ;)
Гледай разстоянието да е кратно на размера на дъските, да няма много отпадък - демек през 50 см.
Мисля че варианта 10х5 през 50 см е добър. Каквото и да е на 12 см - още по-добре.
Както каза Мечо Пух - колкото повече, толкова повече.
stenmark - специалист
При 6/12 разстоянието е 60 см. понеже ребрата с а по здрави.При 5/10 тогава е 50см.При дебилина 3см нямаш никакви проблеми,само си помисли че тези които слагат ОСБ е 22мм./в някой случай даже 18 мм/.
batence81 - специалист
мерси за отговорите, след дъските какво да сложа отгоре, защото няма навес, открита площадка е, мислех за ламарина, ама не е най-красивия вариант, ондулина също не става, защото е на вълни, а битумните листчета са малки и мисля ще че капе долу
EDI - майстор
Аз си направих навеса с битумни рола ИЗОФЛЕКС 4кг с посипка.Става много добре и до сега вече 4 години не е мръднало.Покривах с ламперия и си ходех отгоре без проблем.
batence81 - специалист
като ондулина с пирончета ли се закача или сланцето го лепи, колко струва горе долу ролката
EDI - майстор
Eдно руло 10 квадрата беше към 50-55 лева.Кове се с галванизирани пирони с големи глави.По принцип се нагрява с горелка и се лепи, но може и със студено битумно лепило, аз го правих така.
  • 1
  • 2

Тема "ребра за дъски за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: