• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Mega - специалист
Колеги някой ползвал ли е калиев нитрат за премахване на дънери?

Един приятел твърди, че в USA го използват много, тук в магазина за химия нямаха и идея, че може да се ползва за това? В USA го наричат Potassium Nitrate, или по формула KNO3. Купих една опаковка за 5 лв. сега чакаме резултата? Ако някой е ползвал да каже.

Ето тук има линк как става:

http://www.familyhandyman.com/DIY-Proje ... painlessly
koba - специалист
това е супер, ще проверя дали работи...
NeoBoss - специалист
ние със нафта ги махаме ... за 5лв колко калиев нитрат ти продадоха може да е по изгдоно :)
BAlexandrov - специалист
Дават първо с калиев нитрат, за да се ускори разлагането, а после с нафта и след като попие се запалва и няколко дена гори...
Mega - специалист
NeoBoss написа:
ние със нафта ги махаме ... за 5лв колко калиев нитрат ти продадоха може да е по изгдоно :)
... Ами колко? Едно пликче не се загледах колко грама е. Стигна ми за 8 средни дънера? Но аз правя дупките с веригата на резачката, не със свредло. Това имам под ръка.
NeoBoss - специалист
горе долу на око ако може :) щот аз последно за 12лв го купувах но беше 500г. ама щом е било в пликче надалие е такова количеството.
Mega - специалист
Как е има ли резултат? Ако имаш по-добра комбинация казвай. ;)
NeoBoss - специалист
аа незнам аз каливия нитрат го купувам за други цели :feuer: :feuer: :feuer:

за резултата ще чакаме ти да кажеш
peterdimov - специалист
Мега,как е има ли някакъв ефект?
Mega - специалист
... Не знам колега, не съм бил на вилата. Предполагам, че иска повече време? Знам ли. Мислех тази Неделя да ида, но имам много работа. Та ако нещо стане ще споделя. ;)
  • 1
  • 2

Тема "Някой премахвал ли е дънери с калиев нитрат?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: