Всички въпроси за вилата.
ftubusa - специалист
Здравейте,
имам следния въпрос относно възможността за направата на стълба. Разстоянието, тоест светлия отвор е 130 на 100 см. а височината между двата етажа е 205 см.
peter_m - специалист
ftubusa написа:
Здравейте,
имам следния въпрос относно възможността за направата на стълба. Разстоянието, тоест светлия отвор е 130 на 100 см. а височината между двата етажа е 205 см.
Не разбрах питането :?

Ако питаш дали е възможно да направиш стълба - ДА, възможно е.
Johny - майстор
marrrio написа:
В тоя случаи само вита стълба друго няма как на тоя отвор.
При 100см всяко стъпало трябва да е широко около 45см, което е меко казано "твърде скромно."
Колегата не казва нищо за това, каква трябва да е стълбата - вътрешна, външна и т.н..
NeoBoss - специалист
какъв е проблема размерите една такава и готово :lol:
Изображение

друг е въпроса ако говорим за стълбище
MamaMy - майстор
Имаше едно триъгълно стълбище на снимка във форума. Убих се да я търся, но все не я намирам. Беше точно с такава цел за малка площ.
ftubusa - специалист
Благодаря на всички които се включиха с бързите отговори с изключение на олигофрените. Ако си прочетат отговорите които са дали сами ще се досетят кои са.

Предвид наистина малкото разстояние което имам не мога да имам претенции дали да е вита или не, а просто дали е възможно изобщо да се изпълни и да може човек с нормален ръст и килограми да минава по няколко пъти на ден по нея без да е необходимо да използва и четирите си крайника.
ftubusa - специалист
Johny написа:
marrrio написа:
В тоя случаи само вита стълба друго няма как на тоя отвор.
При 100см всяко стъпало трябва да е широко около 45см, което е меко казано "твърде скромно."
Колегата не казва нищо за това, каква трябва да е стълбата - вътрешна, външна и т.н..
Вътрешна ще е.
bogomilZ - специалист
тази форма на стъпалото позволява стълбата да е по-стръмна

Прикачен файл

stalba.jpg
stalba.jpg (35.57 KиБ) Видяна 4659 пъти
MamaMy - майстор
Е, тази стълба за която споменавам беше подобна с триъгълни стъпала. Много е идейно. Не е най-удобно, но за тази площ е супер.
EDI - майстор
Моята стълба на вилата към подпокривното я направих с такива стъпала.Дупката е 1,40Х1,1 и трябваше да кача до 2,5 метра, при ограничено пространство долу.Направих площадка около средата и от площадката до горе стана доста стръмна и само формата на стъпалата решава проблема донакъде.Долната част е с нормални стъпала.Малко само ще модифицирам лятото, и ще увелича разстоянието между стъпалата, защото нещо не съм го сметнал като хората и ми е неудобно.

Тема "Въпрос относно стълба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: