• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
n.f - напреднал
Здравейте колеги.Искам да споделя една своя идея и да я изкоментирате дали е практична.Мисля да изградя стените на бъдещия ми басейн с размери 12 на 6 с дълбочина 1.5 от бетонови тухли които да използвам като кофраж.Съответно и арматура естествено между тухлите като басейна ще бъде вкопан.Благодаря на отзовалите се.
Bobby - специалист
И аз бих задал подобен въпрос, искам да си направя езеро с подобни размери.
boltik - специалист
Аз лично съм зидал такова нещо с арматура,обаче беше по-размер и вътре пуснаха пластмасовия басейн.Моето мнение е,че ще се напука мжду блокчетчта,след като се улегне.А това въобще не е добре.
joro_tsanev - специалист
n.f написа:
Здравейте колеги.Искам да споделя една своя идея и да я изкоментирате дали е практична.Мисля да изградя стените на бъдещия ми басейн с размери 12 на 6 с дълбочина 1.5 от бетонови тухли които да използвам като кофраж.Съответно и арматура естествено между тухлите като басейна ще бъде вкопан.Благодаря на отзовалите се.
Не е препоръчително.
Ще има ли все пак някакъв бетон, че не става ясно? Все пак това са 108куб.м вода, които си тежат на мястото, а пък като вземеш да се цамбуркаш и да скачаш в нея става страшно.
Направи го с бетон задължително водоплътен и необходимата армировка( не пести от нея), защото лично съм виждал разцепен басейн от икономия.Успех.
n.f - напреднал
Естествено че ще има бетон както писах по горе тухлте ще са кофраж който ще остане и след като се налее бетона в тях.
tomsi - напреднал
Става но трябва да наливаш и тях с бетон или поне през 1/1,50м като колонки в блокчетата иначе при вибриране на бетона има вероятност да опусне и после ядове.Имах същия проблем.Направи си хубаво сметка защото после при шпакловане на блокчетата върви много повече хидроизолация която никака не е ефтина.Успех надявамсе да съм полезен.
complast - специалист
По принцип става но е по-скъпо и по-трудоемко.
Тани - модератор
Доколкото разбрах искаш до наливаш бетона САМО в тухлите. По този начин няма да получиш необходимата водоплътност, зашото няма как да уплътниш фугите. Освен това водата ще преминава и през самите тухли. Като добавим и трудностите за хоризонтална армировка ми се струва че не е добра идеята.
wentii - специалист
По-добре не опитвай. На стените трябва двойна армировка,която с блокчетата няма как да се изпълни,и не вярвам да издържат на налягането. Няма да стане хубав бъбрек,с тях,защото не можеш да изпълниш радиусите точно!
  • 1
  • 2

Тема "направа на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: