Всички въпроси за вилата.
NeoBoss - специалист
На вилата се хванах да правя барбекю, Товолен съм от крайния резултат вече е опекло около 10 агнета и незнам си колко габабчета и кюфтета :prost:

но немога да го довърша, нямам идеи за плота около него. Мислех да го налепя с камъни или някакви плочки но там ще се чукат пържоли и мисля че ще се напука след време.
Другата идея ми беше мозайка - но задържа много влага и ще е трудна за чистене.
Дървен плод не ми се струва много удачно щот все пак е на открито , няма как да го вали но все пак ме съмнява. МИслех си ако има някаква подова настилка която да се отлива или нещо такова.

ето снимка на обекта

Изображение
laki1968 - специалист
нищо друго освен камък или дърво няма да подхожда......ако намериш някои сух дъб от него да го направиш ще стане чудесия........
NeoBoss - специалист
има плочки имитиращи камък, дърво незнам как ще издържи на температурните амплитуди както и от къде ще мога да се снабдя с толкова голямо иначе да ще стане наистина много красиво с него.
laki1968 - специалист
скромното ми мнение- всичко си направил добре,но...или или,не ми харесват циментовите плочки на земята-не се връзват с старинния стил които си постигнал,също така имитациите на камък са грапави /хубавите де/ и не стават за плот,гладките са си грозотия. другия вариянт е обиколи некои складове за камък и си избери некоя голема плоча.само че имай впредвид че камъка попива и остават петна,но има препарати с които се запечатва и не би требвало да има проблем
NeoBoss - специалист
аз имам една не малка плоча труъгълна и попълва половината место ама нали има отвор за мивка и незнам дали ще стане хубаво и тая плоча (дебела 2,5 см) дали няма да се счупи.
Дърво ако успее да издържи на влагата ще е най добре и ще хвана да търся ама ме притеснява че ще плиска от мивката и ще се съсипе.

затова си мислех ако има някакъв вид арт бетон ако мога да го назова така , шлайван и да има повече вид незнам, чудех се и ламинат дали да не налкепя като се съсипе ще го сменям хаха
velsi - Почетен майстор
NeoBoss написа:
аз имам една не малка плоча труъгълна и попълва половината место ама нали има отвор за мивка и незнам дали ще стане хубаво и тая плоча (дебела 2,5 см) дали няма да се счупи.
Дърво ако успее да издържи на влагата ще е най добре и ще хвана да търся ама ме притеснява че ще плиска от мивката и ще се съсипе.

затова си мислех ако има някакъв вид арт бетон ако мога да го назова така , шлайван и да има повече вид незнам, чудех се и ламинат дали да не налкепя като се съсипе ще го сменям хаха
Не е лошо да хвърляш по един поглед на написаното. И ако успееш да го прочетеш от първия път - тогава натисни бутончето "Прати".
единак - специалист
Ако правилно разбирам, че искаш да си слагаш плот там, където сега има кашонче, защо не пробваш с термоплот - има сносни имитации на дърво, камък и каквото ти душа сака. Не се мокри и температурата не му пречи. Знам как звучи, но ако се разходиш да поогледаш може пък и да си харесаш нещо.
Ако все пак се решиш на най-приемливия за мен вариант - дърво - като го лакираш добре няма да имаш грижи с водата и това, че е на открито.
housedoktor - майстор
Не разбирам какво ви притеснява дървен плот,пейките в парка изкарват с години под дъжда и без никаква поддръжка.А добре обработено дърво на сухо ше ни надживее
NeoBoss - специалист
почти ме навихте за дърво :) но ще разгледам и термоплота щот хубаво дърво незнам засега от къде да намеря. Колко трябвада е дебело това дърво , гледам термоплотовете са по 40мм. Достатъчно ли е?
И как дървото да го залепя за бетона от долу, който не е равен. Предполагам и дървените плоскости няма да са напълно равни. Със смола с някаква пяна? не ми се ще да го дупча.
единак - специалист
40 са ти предостатъчни. Лепиш със силиконче и слагаш и в процепите за да не влиза влага все пак. Не се безпокой, няма да мръдне. Желателно е да си направиш шаблон по мястото първо, после го носиш на дърводелец да ти го избачка от дъб, например. Не е необходимо да е от една цяла дъска, може и слепени.

Тема "Плот на външно барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: