Всички въпроси за вилата.
rashana - напреднал
Здравейте. Наложи ми се да прекарам някой и друг кабел и съответно да поизкъртя малко от старата мазилка, при което установих че в един участък над вратата / може да го видите на снимиите/, същата се е отлепила, и съответно я свалих в тая и част.
Въпроса ми е как да я измажа, така че след боядисване да не си личи кърпения участък.
По принцип беше нанесена гипсова шпакловка върху старата хоросанова мазилка, да се опитам да го направя така или ще ми предложите някакви други идеи.
Досега няколко не малки кирпичени участъци ми се наложи да ги измазвам, и се справих доста добре. Шприц, етална рабица, капачки с големи пирони, и по този начин стана доста здраво. Въпроса е че след изпердашването си е доста по грубичко от гипсовата шпакловка, а на мен ми се иска да няма разлика.
Слоя за да се изравни със съседната мазилка трябва да е 20 мм, незнам има ли примерно фибран 10мм, да го залепя и съответно с неговото шпакловане да постигна желаната глатка повърхност.
Очаквам съвети и идеи. Пак обръщам внимание че става въпрос за кирпичена стена и дървена греда над вратата, така че евентуални идеи да са съобразени с тази особенност.
Лейка вечер на всички.

Прикачен файл

20012011045.jpg
20012011045.jpg (93.63 KиБ) Видяна 2397 пъти

Прикачен файл

20012011044.jpg
peter_m - специалист
Свали и останалата мазилка надолу, като гледам не е много. После си измажи и шпакловай цялата стена. Така няма да личи снадката :partyman:

Тема "Съвет за измазване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: