Всички въпроси за вилата.
maci61 - напреднал
Сега искам да ви питам нещо друго. Става дума за профилите за гипсокартон. За стената кои се използуват ЦВ и УВ ? За предстенна обшивка? Хващат се с дюбел пирон за пода УВ и в него се монтират ЦВ тата.?
petkov_75 - специалист
Има търсачка! :evil:
http://www.napravisam.bg/forum/viewforum.php?f=49
Прочети тук,пък после пак питай!
maci61 - напреднал
На предстенната обшивка на какво разтояние се монтират директните окачвачи , които държат цв- тата. Например при височина 2.80 колко окачвачи се слагат? :)
Pooh - майстор
Два ... ако има и долу, и горе UD профил, които също се явяват "окачвачи" за CD профила. Правилото е, че CD профила следва да се захваща през минимум 80-90см.
maci61 - напреднал
Благодаря за информацията! :)
maci61 - напреднал
Кажете, колеги ако височината на помещението е 4 м, а тавана ми трябва да е на височина 3м, как трябва да завърши предстенната обшивка, така ,че да не я издигам на 4м. Трябва ли да монтирам УД в горния край? И как? Не ми е ясно? :sad:
petkov_75 - специалист
Най-добрият вариант е да си направиш конструкцията до тавана,а да затвориш с картон до 3,2 метра! :-D Така ще спестиш единствено от картона,но все е нещо! :-D

Прикачен файл

000.jpg
000.jpg (36.09 KиБ) Видяна 6252 пъти
maci61 - напреднал
На какво разтояние се слагат ЦД профилите на тавана ? Става въпрос за полета 3.00 на 3.3 м.?
Pooh - майстор
Минимум 50см. осово разстояние.
stenmark - специалист
maci61 написа:
Кажете, колеги ако височината на помещението е 4 м, а тавана ми трябва да е на височина 3м, как трябва да завърши предстенната обшивка, така ,че да не я издигам на 4м. Трябва ли да монтирам УД в горния край? И как? Не ми е ясно? :sad:
Това което ти е казал petkov_75 не е вярно !Така или иначе ще имаш окачвачи на три метра закакво ти е да взимаш 4м цд и уд.Трябва ти 3м цд като накрая завършва със окачвач.Затваряй ако имаш възможност с 3м картон като така ще избегнеш хоризонтални фаски така е по-лесно за щпакловане. P.S. Да ме прощава петков ама на неговата снимка картонджийте са си збъркали професията!

Тема "Гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: