Всички въпроси за вилата.
gkolev - напреднал
От простичък проект за BBQ, благодарение на форума: водопад с водно колело; воден поток; езеро с флора, фауна и каквото още трябва; навес; градински мебели и незнам още какво, а вижте, до къде съм стигнал за един месец къртовски труд.

Прикачен файл

Изображение0014.jpg

Прикачен файл

Изображение0013.jpg

Прикачен файл

Изображение0012.jpg

Прикачен файл

Изображение0011.jpg
Dewalt - специалист
То зависи колко време си отделил за това конкретно от тоя един месец.
gkolev - напреднал
Около 25 дни от 07:00 до 21:00 ч.
През Август обаче, м/у 11:00 и 17:00 ч. жегата е непоносима, около 50 градуса на сянка:-) Това време беше безвъзвратно изгубено в поемането на течности, предимно студена бира, скрит някъде в старите стопански постройки, чийто стени са каменни и дебели, около 60-70 см.
Май цифрите станаха прекалено много.
С няколко думи: избрах си кофти място, което уляга, заради някакви стари ями, а и е под наклон. Копаене, трамбоване, копаене, трамбоване... Изливни пилоти, дълги около метър, обединяваща греда, плоча за барбекюто, всичко, предварително армирано и излято наведнъж - две седмици.
Зидане с недялан камък.......имам чуството, че може да продължи вечно.
И на всичкото това отгоре, ще трябва да правя дига за езерцето, защото пак благодарение на форума се светнах, че колкото по - голямо е, и с повече живот в него, толкова по - лесно се подържа.
И сега пак благодарение на форума се замислям за езеро с отделение за къпане, и кой знае още какво може да ми хрумне. Дано да го завърша тази година, че "луд умора няма".
Dewalt - специалист
Поне си си взел поука ако не друго- трябва да работиш или пролетния или есенния сезон за да е пълноценен работния ден.
Иначе с отделението за къпане ще е добре определено.
Качвай снимки като има развитие - ще ми е интресно лично на мен.
gkolev - напреднал
Послушах съвета на Dewalt и тази година започвам малко по - късно, а и пак "Благодарение на форума" нови идеи забавят още проекта.
Сигурен съм, че има доста забележки, но съм лаик в тази сфера, а и идеята е "Направи Сам"!

Прикачен файл

Изображение0075.jpg

Прикачен файл

Изображение0073.jpg

Прикачен файл

Изображение0069.jpg

Прикачен файл

Изображение0068.jpg

Прикачен файл

Изображение0067.jpg
Изображение0067.jpg (117.17 KиБ) Видяна 7052 пъти
gkolev - напреднал
Не мога да схвана защо снимките се подреждат в обатна последователност, но ето още малко.

Прикачен файл

Изображение0083.jpg

Прикачен файл

Изображение0082.jpg

Прикачен файл

Изображение0081.jpg

Прикачен файл

Изображение0080.jpg

Прикачен файл

Изображение0079.jpg
gkolev - напреднал
Май започнах да вдявам :-) Ето още!

Прикачен файл

Изображение0084.jpg

Прикачен файл

Изображение0085.jpg
Изображение0085.jpg (116.52 KиБ) Видяна 7050 пъти

Прикачен файл

Изображение0086.jpg

Прикачен файл

Изображение0087.jpg
Изображение0087.jpg (112.86 KиБ) Видяна 7050 пъти
щеше да е добре и ако имаше и комин #-o
masteradmin - майстор
Направо ме убихте :) Може би комина ще отпред.Галерия
Johny - майстор
Едно време на село имахме фурна, където печахме хляб, козунаци, агнета...... Беше подобна на това творение, но по-голяма /12 тави се събираха/. Помня баща ми как зида нова, защото старата се беше амортизирала. Тя също нямаше комин, а само един отвор в задната част, който се затваряше след като се натоплеше фурната.
Апропо - за тези, които имат подобни съоражения . Мйка ми проверяваше по един прост начин кога фурната е нагрята досраъчно - поднасяше вътре една сламка. Ако сламката се овъгли без да се запали, значи е добре. Ако се запали, заначи е прегрята и трябва малко да се охлади.

Тема "Благодарение на форума..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: