Всички въпроси за вилата.
_Любител - специалист
Имам един стар бойлер 80л български от тези дето едно време всички ги имаха- просто бяха еднакви. Дори работи в момента. Исках да му взема казана, да го вържа към водопровода и да го боядисам черно да захранва един градински душ. Сега душа е вързан към 40м маркуч, който е намятан из двора на вилата и по 5мин си тече топла вода. Понеже се оказа, че е голям кеф искам да имам по-голям резервоар. Един приятел, обаче ми твърди, че на тези бойлери им имало нещо на покритието и имали експлоатационен срок на казана и не можело да се сложи под налягане! Даже ми разправя, че едно време ги сменяли на някакъв период, въпреки че все още не са изгорели. Той и този не е изгорял, но ме достраша да го монтирам в банята и купих един Теси, но ми се иска да го употребя за соларен бойлер :-D
Ако някой знае нещо по въпроса да нека сподели, защото аз нямам представа от покрития на бойлери :?
Johny - майстор
Нищо му няма. Боядиай в черно и се къпи със здрве.
MMIel - специалист
Направи му стъклена кутия с изолация отдолу и от север, облепи изолацията с домакинско фолио. Ще стане доста по ефективен.
Simi4 - напреднал
Зависи къде и как е бил използван. На времето в Ст. Загора /а там спираха водата и нощем и денем/, сменях водосъдържатели през 13 месеца и от всеки вадех по една кофа ръжда. В Плевен свалих 25 годишен редовно използван бойлер, по навик го резнах и познайте какво - вътре беше като нов - без ръжда и утайки. Идваше ми да си изям......Затова съвета ми е да го отвориш и провериш. Ако има ръжда и "язви", най-много да протече, а ако е чист - няма проблеми. Успех.
_Любител - специалист
Благодаря за отговорите. Ползван е в София, но е свален поради присъединяване към тец преди 7-8год. Отварях го и си е перфектен. Мислих да го вържа на вилата в банята, но ме достраша нещо да не вземе да стане някой фал с електричеството и купих друг. Сега ще го метна на двора.
romanpm - майстор
Погледни снимката и схемата тук : viewtopic.php?f=10&t=23267&p=304935#p304935 , може пък да ти се яви друга идея , при мен това работи 12-та година без "капитален" ремонт :)

Тема "Стар бойлер- въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: