Всички въпроси за вилата.
plmko - напреднал
Здравейте ,ще правя тава за дървените въглища и искам да попитам през какво разстояние се правят дупките по дъното на тавата ,за да влиза въздух.От няколко дни се боря с едно приспособление за тава ,но ми се струва ,че дупките са малко ,защото много трудно се разпалват въглищата.Иначе отдолу има място да циркулира въздуха
Transporterr - специалист
дървените въглищата по принцип се разпалват трудно
и причината не е в въздуха. Задължително течен спирт и духалка+ трески за да стане работата
иначе 10-на дупки през 2 см. и то по стените не на дъното, инак ще изпада пепелта :)
MMIel - специалист
Аз пък съм на мнение, че не трябва да има дупки по тавата. Ако има такива, въглищата горят много бързо и се влиза в преразход, съответно по висока температура, а от там и трябва да се мисли как да се повдига скарата. За това без дупки ако не е късно вече, а ако е късно за теб дано помогне на друг :-D
Transporterr - специалист
ако е направил дупки, не може ли да ги запуши с една ламаринка поцинкована или с пясък например? :)
NeoBoss - специалист
дупки трябва да има ама да се лекулират кога да са повечко кога да са по малко или кога хич да ги няма . Въглища най лесно се разпалват със газовата бутилка и горелката :)
ZMeyGorianin - майстор
...... и пистолет за горещ въздух или сешоар :-D
Johny - майстор
ZMeyGorianin написа:
...... и пистолет за горещ въздух или сешоар :-D
Имам заводско барбекю с регулиране притока на въздух отдолу, но пак трудно се разпалват. Както е казал колегата - пистолет за горещ въздух. Има едни на Райдер - 35лв - 2 кВт, с допълнителни накрайници, ако ти потрябва за друго. Разпалват се за отрицателно време. :)

Тема "Въпрос за тавата за дървени въглища на барбекюто" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: