• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Здравейте, дайте някой съвет за направата на чешма битов тип.
Направил съм проект, ще е изградена 90% от камъни и ще изглежда като дувар.
Но искам да се отличава с нещо, за сега идеята ми е да вградя малко колело от каруца (50-60см) от което да тече водата, но до този момент не успявам да намеря такова колело. Целта е от "нещото" което се вгради да излиза водата
и да е битов елемент. Също си мисля за част от буре ... какво бихте предложили Вие?
Илиян Илиев™ - майстор
Пикаещо момченце. От патката да излиза водата. По-отличително от това - здраве му кажи.
jakuzi - специалист
Пикаещото момче (Manneken Pis) или известен още като малкия Жулиен е популярен символ на Брюксел. Тя представлява малък фонтан със скулптура на голо малко момче, което „пишка“ във басейна на фонтана. Дизайнът му е творение на Франсоа Дюкенуа и е поставен на мястото, където се намира през 1618 или 1619г. Няколко пъти в седмицата малкия Жулиен се облича в дрехи по определен график, разбира се, който стои отстрани на фонтана. Неговият гардероб има няколко стотици различни костюма. Някои от тях са изложени в градския музей, който е разположен на големия площад.

Адрес: На пресечната точка на улиците Rue de l'Étuve (Stoofstraat) и Rue du Chêne (Eikstraat)

Прикачен файл

Брюксел-пиш.jpg
Брюксел-пиш.jpg (48.01 KиБ) Видяна 37548 пъти
ZMeyGorianin - майстор
Стар дънер от дърво с подходяща /интересна/ форма през който да минава тръбата на чешмата. Съответно обработен срещу влага и насекоми. Крана за пускане може да е някъде другаде- скрит.
housedoktor - майстор
10 минути работа и имаш това:

Прикачен файл

S6301626.JPG
ZMeyGorianin написа:
Стар дънер от дърво с подходяща /интересна/ форма през който да минава тръбата на чешмата. Съответно обработен срещу влага и насекоми. Крана за пускане може да е някъде другаде- скрит.
Тази идея ми харесва ...
kuger - майстор
housedoktor написа:
10 минути работа и имаш това:
Котката не е задължителен аксесоар, предполагам?
Това е котешка вана :)
Иначе идеята ми допада, ще я използвам за следващата ми чешма!
nanna_77 - напреднал
Това?

Прикачен файл

Изображение1643.jpg
Изображение1643.jpg (33.21 KиБ) Видяна 36862 пъти
Mega - специалист
На мен много ми хареса тази чешмичка от една вила на о. Закинтос.

Иначе за вила най-отива да има голямо корито и готин чучур от мед или месинг, масивен. Облицована в стилен камък е направо супер. Аз за моята замислям масивен месингов чучур, а водата да се пуска от скрит и удобен кран.

Прикачен файл

16inl4.jpg_07-16-2004_S9220UQ.jpg
16inl4.jpg_07-16-2004_S9220UQ.jpg (35.84 KиБ) Видяна 36777 пъти

Прикачен файл

cheshma.jpg
cheshma.jpg (81.21 KиБ) Видяна 36783 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Идеи за дворна чешма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: