Всички въпроси за вилата.
naskoukov - помощник
Здравейте колеги,
дойде време да поставям подова настилка на вилата и най-сетне да се нанасям.След дълго избиране , един приятел ми каза че има някаква епоксидна смола и втвърдител за нея.НО била на повече от 10 години-взел я бил от някакво прдприятие в което я нанасяли по подовете.Можете ли да ми обясните как се нанася и с какво.Основата е циментова замаска.Трябва ли да се грундира задължително?И каква е пропорцията на втвърдитела към смолата, защото тя е във варел и не пише нищо.Благодаря!
complast - специалист
Основата трябва да суха и обезпрашена.Втвърдител се слага 8-10% .Смола на 10 години не е възможно да е читава.
boltik - специалист
Направи си проба и аки държи.....
lov - майстор
Преди много много години като студент си докарвах по някой лев с такива замазки.Не съм специалист ама поне съм виждал как се прави. Но първо си провери смолата да не е дала фира като забъркаш малко количество и спазваш точно пропорцията на втвърдителя. Ако стегне значи ще стане.
Първо основата трябва да е идеално чиста и суха. Прави се грунд като към смолата се добавя както ти е писал колегата около 10% разтворител. Той се разбърква първо със самата смола и чак тогава се добавя втвърдителя. нанася се в баляк. Принципно при добро проветрение ти трябват около 2 дена да стегне. И вече може да се нанася следващото покритие. Понеже това което правехме бяха промишлени помещения към смолата се добавяше някакъв пълнител. В повечето случаи фосфатен цимент и много по рядко кварцов пясък. Може и други инертни материали но най важното условие е да са идеално сухи. Та цимента се разбърква със смолата от предния ден. Носи до 50 на 50. Майстора казваше че колкото повече стои ставало по добре. И след като се добави втвърдителя и разбърка се разлива веднага на пода. Малко количества кило 2 не е проблем да се работят по дълго време но една кофа примерно ако не се разлее до 5-6 минути почва да се нагрява сама от реакцията и стяга за минути. Даже можела и да се самозапали.
И най важното е да се бърка много добре. Тогава ползвахме една машина като тези за месене на хляб.
naskoukov - помощник
Благодаря колеги!Ще проверя колко е читава и ще използвам съветите ви!
:prayer:
маречков - специалист
Каква е идеята на заливането с епоксидна смола?
За финиш или после се прави още нещо над нея?
Може ли да се оцветява с някаква боя?

Тема "Как се нанася епоксидна смола върху циментова замаска?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: