Всички въпроси за вилата.
peterdimov - специалист
Уважаеми съфорумци моля за малко инфо.
Искам да си наредя ивайловградски гнайс върху пътеките в двора(те са бетонни и армирани)та да попитам мога ли да редя върху варов разтвор с цимент и да фугирам с цимент и пясък.Дебелината на гнайса е за редене на стена т.е. около 3 см.Ако някъде из форума има инфо по този въпрос моля за извинение и линк към темата.Благодаря предварително.
pipbel - майстор
Гнайса рязан ли е или на плочи ?
То за моженето - можеш, ама по-добрия вариант за мен е с флекс лепило, напр. Вебер, 15лв/чувала.
Става доста по-дълговечно тогава.

Прикачен файл

SS853885.jpg

Прикачен файл

SS854398.jpg
peterdimov - специалист
Гнайса не е рязан т.е е с неправилни форми.Сега гледах,едни майстори дето слагат тротоарни плочки и те ги нареждаха с хоросан и цимент.С лепило сигурно е по-здраво,но аз имам 2 кубика вар дето вече не ми трябва,та ако ще постигна задоволителен резултат съм ок.
Как мислиш колко време ще изкарам без проблеми?
pipbel - майстор
Ми хубаво тогава, ползвай си хоросана, ама му добави повечко цимент. А за фугите може да ползваш и само бял ако желаеш.
Да не забравиш да грундираш с розовия грунд на Боро преди лепенето.
filmatoplo - майстор
Върши ли работа -това розовото, гледам че го цапат на всеки обект преди мазилка :? .
Leon - специалист
Върши.
Редих си гранитогрес върху мозайка. Две години вече и не се е разхлопал.

п.п. Беше към 5 лв. Стига за 10 квадрата. Не се разрежда.
Фло - специалист
peterdimov написа:
Гнайса не е рязан т.е е с неправилни форми.Сега гледах,едни майстори дето слагат тротоарни плочки и те ги нареждаха с хоросан и цимент.С лепило сигурно е по-здраво,но аз имам 2 кубика вар дето вече не ми трябва,та ако ще постигна задоволителен резултат съм ок.
Аз мисля,че ще изкараш до пролетта и то при условие,че не ходиш по плочките и са ти под навес!
Доводът ми се основава на един процес на втвърдяване /вкаменяване/ на варта наречен карбонизация .Нямаш условия за този процес под плочките,затова виж дръвчета за варосване няма ли или пък ,ако почвата в двора ти е малко кисела, с вар да я пооправиш.Грешка е да лепиш плочки изложени на външни условия с хоросан,не гледай общинските тротоари,хората,дето ги работят не залагат на трайност във времето ,защото хранят семейства и трябва оборот за да ги сменят по-често!
peterdimov - специалист
Ами благодаря на всички за съветите аз все пак ще се пробвам с варта и повечко цимент,дано фло да не е прав :)
Аз мисля,че хоросана е по-скоро за нивелация,а фугата с цимента и пясъка за здравина,но само така си мисля,не знам дали е така
svetoslavoff - специалист
Послушай съвета на Фло и не използвай хоросан, слагаш си таралеж в гащите.
Приятна вечер!
OwnerBG - специалист
Фло написа:
peterdimov написа:
Аз мисля,че ще изкараш до пролетта и то при условие,че не ходиш по плочките и са ти под навес!
Доводът ми се основава на един процес на втвърдяване /вкаменяване/ на варта наречен карбонизация .Нямаш условия за този процес под плочките,затова виж дръвчета за варосване няма ли или пък ,ако почвата в двора ти е малко кисела, с вар да я пооправиш.Грешка е да лепиш плочки изложени на външни условия с хоросан,не гледай общинските тротоари,хората,дето ги работят не залагат на трайност във времето ,защото хранят семейства и трябва оборот за да ги сменят по-често!
Фло, за карбонизация излиза че трябва да има достъп до въздух ли.
Дай някой линк.

Тема "Малко помощ за редене на камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: