Всички въпроси за вилата.
Levorukov - напреднал
Еееееее добре зарибихте ме - по-точно заразихте ме - а може би най-точно заезерихте ме.
Знам, че след този пост ще има :axe: от жена ми а пък аз #-o НО пък после ще има :finga: и :drinkers: покрай новото езеро.
Ситуация "А"
Имаме Гьол - отстрани камъни, отдолу е послан с камъни а водата извира отдолу. Както виждате в него си имам водорасли и застояла вода.
Прикачен файл:
Giol1.jpg
Това което не виждате е че има и една таранка и две мисля мрени (останалите три ги утрепах докато чистих тинята преди месец [-o< - мир на праха им или там на каквото стават във вечните рибни полета). Разбира се - чистя го :^o - добре де обирам водораслите отгоре и после с една малка помпичка изкарвам водата от гола и поливам градината с нея.
Прикачен файл:
Giol2.jpg
До вечерта пак е пълен и така.
Добре ама :snakeman: гявола ме ръчка да го ева. Вика ми глей хората к'ви хубавини са направили а пък ти нищо да те ева. Ама викам то добре тая работа ама като се не сещам какво да правя та той ме кара всъщност да ви питам. И аз питам - какво да правя :?:
Моля дайте идеи как да облагородя това място с ограничен бюджет и не много технически умения (ето още малко от контекста)
Прикачен файл:
Giol3.jpg
и
Прикачен файл:
Giol4.jpg
и
Прикачен файл:
Giol5.jpg
Това до гьола е една джанка, която беше хванала въшки - решение за отърваване от лисни въшки - отрязах я цялата (останаха два кютука) :weedman: И тя взе, че покара нови клони от остатъците :prayer: - ПРОЗРЕНИЕ 1 "Животът е вечен" - резултат - РЕШЕНИЕ - щя правя от нея бонзай - ще подрязвам по малко от клоните - 100 години и готово.
Levorukov - напреднал
"Двете момчета прехапали устни: ами сега как ще откарат колата с дървата? Тогава по-големият се досетил за поръчката на баща си и захванал да вика колкото му глас държи:

- Невольо! Невольо! Ела да ни поправиш колата!

Никой не се обадил.

- Невольооо! - екнал още по-силно гласът на малкия. - Ела, че загазихме!

Но гората била глуха и неволята я нямало никаква.

Смрачило се. Птиците се прибрали в гнездата си. На небето се появила бледна месечина.

- Бате - рекъл по-малкият брат, - то се видя, че тая проклета неволя няма да дойде. Кой я знае къде се е запиляла в пущинака - навярно поправя друга кола или пък лежи под някое дърво. Я хайде ние сами да си поправим колата.

- Как? - попитал по-големият. - То не е лесна работа...." :cry:
NeoBoss - специалист
единственото което можеш да направиш при тези условия е да запълниш растоянието от ръба на гьола до водата. защото предполагам не се пълни до горе. Най добре ми се вижда водопад който да започва от горния ръб (не повече) щот няма да е съразмерно. Като водопада започва от малко водно корито(с големината на леген). Маркуча можеш да го скриеш от долу зада стае като изворче или от горе скрит в некоя делвичка нещо интересно. Можеш да импровизираш със някой филтър зада чистиш по рядко , но пък ще чистиш по често гъбите на филтъра.

ако тръгнеш да го разширавяш рискуваш да стане на голям тиняк или водата да си намери на къде да бяга и да не се задържа там... за друго вече трябва бюджет за фолио, ув лампа, помпа и др... но във общи линии прави си го както ти харесва все пак ти ще си пиеш ракията там не някой друг :)
Levorukov - напреднал
Благодаря за идеята. Никога не съм се замислял да допълвам до горе с друга вода (твърдят, че едно време когато подпочвените води са били по-високи то само се е пълнило даже преливало). Не ми е хрумвало може би защото ползвам водата от гьола за поливане на градината.
Levorukov - напреднал
Към този момент:
Стъпка 1 Събаряне на бараката
Прикачен файл:
baraka1.jpg
Прикачен файл:
baraka1-1.jpg
Тя е толкова паянтова, че ако тази зима падне стабилен сняг сама ще се събори.
Честно казано даже малко ме е страх да не срути докато я разглобявам и не знам от къде да започна с оглед на безопасността.
NeoBoss - специалист
с оглед на безопасност , взимаш стълбата и махаш плоскостите от покрива и така внимателно докато не го разкриеш целия ако има някоя друга тежка греда която може да ти падне на главата махаш и нея после взимаш чука у буташ на вътре :) лично аз бих си направил кефа със резачката стига да няма много пирони :-D
velsi - Почетен майстор
Офф: Тази барака много ме кефи! Като декор от някой анимационен филм е. :-D
Andri01 - майстор
Levorukov написа:
Към този момент:
Стъпка 1 Събаряне на бараката
Прикачен файл:
baraka1.jpg
Прикачен файл:
baraka1-1.jpg
Тя е толкова паянтова, че ако тази зима падне стабилен сняг сама ще се събори.
Честно казано даже малко ме е страх да не срути докато я разглобявам и не знам от къде да започна с оглед на безопасността.
Идея: аз ако я имах тази барака нямаше да мисля за събарянето и ,а за укрепване/вътрешно/ и запазване на външния и вид. Няма начин ,да няма някаква историческа стойност-за рода ти/ако е наследствен имота/ или...въобще. Ще бъде голяма атракция:барбекю,езерцето,рибките,ракийката,БАРАКАТА,софрата и аверите!!!:).
VLADO66 - майстор
Тая барака е опасна бе хора, укрепването ще излезе колкото направата на нова.Вържи я за един камион и долу.
Levorukov - напреднал
Вярно е опасна за децата а и с камион не става. Така че стъпка по стъпка почваме събаряне на ръка. :?

Прикачен файл

baraka-r1 (475x800) (380x640).jpg

Тема "Upgrade Гьол-2.0. final в Езеро-1.0 Beta или поне + водопад" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: