Всички въпроси за вилата.
Жоро Витлиемов - помощник
И като съм започнал да пускам теми днес, поне да карам до край.
В тази тема ще ви запозная с беседката в моят двор. Беседката - що е то ? Мястото на което пия сутрешното си кафе. Мястото, на което спирам за отдих наблюдавам свършеното за деня и изпитвам удоволствие. Мястото в което в прохладните летни вечери, сядаш с приятели да изпиеш по чаша бира. С две думи, мястото от което не трябва да е лишен който и да е двор.
За да е още по приятен престоят ви в беседката, тя трябва да е в комбинация с алпинеум, някое фонтанче или каквото друго се сещате, което да радва окото и ухото.

При мен нещата започнаха от кота нула. Засаждане на няколко туи ( борчета) на голата поляна.

Изображение

След това райграс или тревна смеска и подложен бетон за съоражението.

Изображение

Всеки един от ъглите беше сглобен по отделно в работилницата. Използвах профил 40/40 мм. и готови елементи от ковано желязо.

Изображение

Готовите ъгли захванах с анкерни болтове в бетона и последва монтирането на покривната конструкция.

Изображение

Изображение

Няколко камъка и отрязано дърво се превръщат в украса пред беседката.

Изображение

И какво ще е релакса, без шумяща вода ?

Изображение

Изображение

В крайна сметка се получава ето това. Място за отдих и още нещо.........

Изображение

Отново поздрави за тези които стигнаха до края. До скоро.
EDI - майстор
Евалла.Много хубаво е станало. :) Покрива е станал с две функции, - пази от дъжд и слънце и като склад за дървен материал, като гледам.
EDI написа:
Евалла.Много хубаво е станало. :) Покрива е станал с две функции, - пази от дъжд и слънце и като склад за дървен материал, като гледам.
Брей нищо не ти отбягва от погледа :lol: Този материал вече е в миналото. От него бяха сътворени други неща, но за това в някоя друга тема.
EDI - майстор
:lol: много ще ти е удобно там да си сушиш греди за бъзещи проекти, хем няма да ги пече директно, хем на проветриво място.Да не се чудиш после, на къде се е изметнала. :lol: Комбинацията дърво-метал е станала много добре.Фонтана от готовите пластмасови корита ли е.
EDI написа:
.Фонтана от готовите пластмасови корита ли е.
Да от готовите е. Изкуствено езеро, с изкуствена жаба , но онзи ден наблюдавам, че върху изкуствената лилия, се е заселила естествена жаба :lol:

сега сериозно, смятам да развия фонтанчето, като добавя към него някаква каскада, но за сега нямам нищо в предвид :?

Изображение
EDI - майстор
И аз имам подобна идея за фонтан, но още съм на интериора на вилата, не съм стигнал до фонтана.
EDI написа:
И аз имам подобна идея за фонтан, но още съм на интериора на вилата, не съм стигнал до фонтана.
Ще е глупаво да ти давам съвети имайки се в предвид, че съм хем аматьор, хем новобранец в този форум, но когато започнеш да правиш нещо, прави го по на далеч от мястото за отдих и колкото се може да е по безшумен. Първите 15-20 минути, хайде час два ги сложи, наистина е хубаво, но идва момент, и започва да става досадна течащата вода.
EDI - майстор
А, защо всеки съвет е добре дошъл, и аз съм самоделец.
NeoBoss - специалист
досадна е ако звучи като тип забравена чешма или все едно пълниш кофата, ако се създаде хубав шум на река или поточе не ти пречи :)
FMaster - специалист
Браво колега ! Много добре се е получило ... само иска малко дооправяне, обработи дървения материал отвътре (импрегнатор примерно), сложи си чела и на страниците. Пусни керемидите от покрива по тях, или нареди улуци и водостоци, като удължиш керемидите да влизат около 3-5см. над улуците.Ще придобие съвсем истински вид и ще се запази за много по дълго време. Успех и много приятни моменти на това "дзен място" =D> :rock: :partyman:

Подсказка: завари си в метала в горния край (под покрива) по една кука, а на долу го измисли (докъдето искаш). Поръчай си винилени прозрачни страници с вградени халки по краищата (на местата където са ти куките).Винила в момента е без пари, около 5-7лв./кв.м. и 20-30лв. за обработката. За долния край на платната (за изпъване) си купи от тези ластици дето ги продават по около левче в авто козметичните магазини (от двете страни с куки). Пробиваш по една дупка с бургия в основата в метала, там влиза единия край на ластика (куката), другия край се изпъва до халка вградена в долния край на винила. Слагаш страниците при лоши метрологични условия (силен вятър, валеж и студ) ... и става ИДЕАЛНО.

Тема "Навеса - Беседката. Място за отдих и още нещо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: