Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Имам от по-евтините триони на Райдър - много е добър, но нещо ми се вижда скъпо маслото за веригата. Моля някой, ако знае да каже дали и обикновенни хидравлични масла вършат работа или някой по-евтини просто, да сподели идея. Не искам да давам 20 лв. за масло за евтин трион.
hidrazin - майстор
На електрическа резачка - каквото намериш. Двигателно, хидравлично, диференциално... Само да не трансформаторно или от тези "Прецизол" за фина механика и шевни машини. :-D Трансформаторното няма мазилни свойства. В интерес на истината може дори да ползваш отработеното масло от колата стига да не е пълно със стружки. :lol:
:partyman:
stiv1961 - майстор
И аз имам една китайка, до сега/ 4-5 години/ не е виждала оригинално масло. Ползвам отработено от семейните коли като го оставям известно време хубаво да се утаят боклуците и след това внимателно го преливам в ПВЦ бутилки.
hidrazin - майстор
Да, наистина е добре да го оставиш да е утаи. Между другото - под бутилката сложи един колкото се може по-силен магнит. Ускорява значително утаяването на металните частици, колкото и да са малко. Аз ползвам това от косачката за трева. Сменям го редовно и е доста по-чисто от това на колата - дизел съм. :-D Освен това е и по-гъсто.
l_bonev - специалист
В магазините на Хускварна са пуснали ново за около 7 лв.
hidrazin - майстор
Ми защо за 7 лефа като го има по 5,50 лефа? :lol:
http://niksi.eu/products/Husqvarna-%D0% ... D0%B0.html
А и защо трябва да се дават дори тия 5 лева като почти всеки има кола?
batence81 - специалист
много е радостно, че може да се пести от масло, просто ми е нов и нямам опит дали си иска специално масло, мерси:)
batence81 - специалист
а с него реже ли се плет или си трябва храсторез
hidrazin - майстор
Може - ако храстите ти имат клони от 3-4 санта нагоре. :-D За бръшляна съм си взел един акумулаторен. Нещо такова:
Изображение
Реже до към една цигара дебели стебла. По-дебели - храсторез.
l_bonev - специалист
Извинявам се за грешката, но забравих ,че и веригата заточвах и затова казах , че е около 7 лв. Колкото до маслото за веригата, по добра си сложете точно такова , каквото трябва.Не че и с отработено дв. масло няма да стане, но то не маже достатъчно добре веригата.Направете си един прост пример , като вземете подходящо за веригата масло, пипнете в него с един пръст и след това с другия допрете до него и бавно отваряте.Ще видите как се провлачва маслото. При дв. масло това не е така.Въпрос на избор е дали ще сипвате правилното масло или ще си взимате по често вериги. :supz:

Тема "Какво масло за електрически трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: