Здравейте на всички и за много години. Предстои ми да правя ремонт на стаите на вилата.Къщта е на два етажа и е на гредоред между етажите и на горните стаи не са довършени подовете. Виждат се гредите и замазка между тях от пръст. Идеята ми е да направя дървен под върху гредореда, но досега не ми се е налагало да правя такава операция и не ми е много ясно.Имам някакви виждания горе долу как може да се направи, но все пак молбата ми е ,ако някой е правил такъв ремонт моля за помощ. Приемам всякакви идеи.Благодаря предварително. 
Един много важен момент - самото дюшеме. Бях купил нужното количество и престоя една година на сухо както са връзките. Когато започнах да го кова, дойдоха мъките. Дъските се изметнаха, нутовте и перата не съвпадаха - мъка голяма. За сам човек почти невъзможно. Един ред бяха 8 пирона и ми отнемаха повече от половин час да ги закова.... С триста зора наковах 4-5 квадрата и се отказах. Викнах едни специалисти ите се зарадваха на добрата цена и казаха, че за един ден са готови ~ 16m2. Tри дни и половина го коваха...
За това като купуваш материала развържи 1пакет и виж дали не се измятат дъските, дали не са мухлясали отвътре, ако щеш с шублер премери нутовете и перата. Имах дъски където перото беше по-дебело от нута.....
А най-добре иди в Практикер или Бриколаж, където намериш. Имат много хуаво дюшеме - хубави сухи дъски. По-скъпи са с 3-5 лв/м2, но пък си струва.