• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

искам да приобщя едно помещение на вилата за баня но канала ми е далече и трябва да копая септична яма в градинката до помещението , разтоянието е някъде 3 метра.

ще свърши ли работа ако изкопая дупка да пусна вътре един надупчен бидон 100-150л, да вкарам канала на банята вътре, отвън на бидона да напълна с речен чакъл.

ямата ще се ползва само за банята която пък от своя страна ще се ползва само събота и неделя по два -три пъти в месеца и един 2 пъти в годината когато съм по седмица две на вилата.

ямата ще е на около 25-30 метра от бунара така че мисля да да замърсява водата.

ако има и полесен начин ще се радвам да го споделите

поздрави
hidrazin - майстор
Стари гуми нареждаш в ямата. не се дупчат - между всеки две гуми се нареждат малки тухли по радиуса.
Като слънце да стане. Тухлите ги слагаш с малка междина. Отгоре хвърляш един талашит или друго каквото
излишно имаш и си отливаш капак от бетон. Арматурна мрежа съответно.
То и с бидона става ама не го дупчи с дрелката а с ракетата му направи вертикални прорези. Ако слагаш
бидон баластрата около него е задължителна.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Къде на ъглошлайфа му казваха ракета :?
iivanov - майстор
hidrazin написа:
Стари гуми нареждаш в ямата. не се дупчат - между всеки две гуми се нареждат малки тухли по радиуса.
Като слънце да стане. Тухлите ги слагаш с малка междина. Отгоре хвърляш един талашит или друго каквото
излишно имаш и си отливаш капак от бетон. Арматурна мрежа съответно.
То и с бидона става ама не го дупчи с дрелката а с ракетата му направи вертикални прорези. Ако слагаш
бидон баластрата около него е задължителна.
Така става,но не слагай тухли а камъни.Тухлите се топят от влагата.
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Къде на ъглошлайфа му казваха ракета :?
При нас е така.
torbalan - Дървен философ
и в наше село (плевенско) едно време така му викаха :)
hidrazin - майстор
До преди Нова година изкарах три години не в плевенско а в самия Плевен.
Три напълно загубени години !!! Не случайно му викат "северозападанала" България.
Относно ракетата и ъглошлайфа руснаците му викат "болгарка".
А за тухлите - топят се новите, защото са калпави. Имам по няколко броя турски тухли и
нещо като керемиди от тракийско време (около Христа и преди него). Защо ли не са мръднали
много за няколкостотин години ?
Spassow_lbg - специалист
аз му казвам флекс :wink:
bulhomes2 - майстор
Северозападнала България викат на Враца, Монтана и Видин. Плевен е Северна България. Нищо западно няма в него.

И при нас викат "ракета". Някъде съм чувал, че викат "Пижо", не знам от какъв зор. Обаче от какъв зор дойде тоя въпрос в темата?

По темата. Между гумите някога по селата се слагаха стъклени бутилки. Останал съм с впечатление, че попивните ями, като тази, сега са забранени.
hidrazin - майстор
Вярно, западно няма само западнало. :-D
Относно попивните ями:
чл. 47 ал./2/ от Закона за устройство на територията, който гласи: „Басейни, кладенци, чешми, септични ями и временни тоалетни се изграждат в урегулирания поземлен имот, съобразно техническите и санитарно-хигиенните изисквания, на разстояние не по-малко от 3 м от границите на имота
А доколкото знам според евродиректива за наводненията септичните ями са забранени в целия ЕС, но само за нашата страна е предвиден гратисен период до 2015 г. Ама и тогава няма да го бъде. Като дойдат тия смотльовци от евросъюза да изкопаят и направят канализация у наше село с радост ще се включа.
За сега имам само пет ями, две от които направих миналата година. като гледам ще ми трябват още 1-2. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Септична яма за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: