Всички въпроси за вилата.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

гледам си в едно гьолче на вилата няколко шарана и други по малки рибки, но за съжаление не мога да ходя всяка седмица на вилата да ги храня и затова питам някой знае ли откъде мога да взема автоматична хранилка или как може да се направи такова нещо.

гледам ги в ебай се продават по 60-80 евро, но ми се иска нещо по евтино или за по малко пари да си го направя сам.

дайте идея как да се направи подобно нещо
VLADO66 - майстор
В моя гьол 7 год. гледах червеноперки ,ама само ги гледах-те си пасят нещо,вярно не растат ама и не умряха от глад.
stiv1961 - майстор
Шарана требе да папа :)
Mega - специалист
Едно време какво бях направил, най-просто е. Взимаш една от теникиените консерви. Правиш едно колело малко по-малко от дъното. Може да е дървено, метално, от текстолит или каквото имаш. Него закачаш на ос горе с моторче. Колелото и дъното ги пробиваш, така че като върти все едно меля храната. Захранваш със собственоръчно реле за време. Да речем върти 3 секунди. и по секундите правиш и груба дозировка. Релето за време го управлявах със стар ръчен електронен часовник с аларма. Но това беше преди, сега има и по елегантни начини.
Spassow_lbg - специалист
колегата stiv1961 за съжаление е дал само примери за хранилки за аквариумни рибки, за мен са недостатъчни като количество и вид храна която могат да пуснат.

трябва ми нещо по голямо за гранули с големина като котешка храна например
stiv1961 - майстор
Съответно увеличаваш мащаба на изделието :-D Например вместо тубичка за сол може да ползваш стар пожарогасител, вместо малкото моторче може моторче за чистачки от автомобил.После един седмичен таймер и си готов :) А бе много идеи ми се въртят в главата ама нямам рибарник :sad:

Тема "Автоматична хранилка за ез. рибки-откъде или как да направим" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: