Всички въпроси за вилата.
Здравейте,
В следствие на леда който беше доста тази зима, на места пътеките ми са станали на юфка - горния слой цимент на места се люпи :x . Моля за съвет с какво най-бързо и лесно да ги защитя за следващи зими. Дали ще стане с някаква замаска от сорта на: http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... /cn-76/123
Пътеките не стават на юфка от леда. Причините са:
- кофти бетон
- хвърляна сол
- разбиване на лед с остър предмет
Както и да е ...
failure написа:Здравейте,
В следствие на леда който беше доста тази зима, на места пътеките ми са станали на юфка - горния слой цимент на места се люпи :x . Моля за съвет с какво най-бързо и лесно да ги защитя за следващи зими. Дали ще стане с някаква замаска от сорта на: http://www.ceresit.bg/component/virtuem ... /cn-76/123

Става! Церезита е на Хенкел,пък те са с добра репутация! Направи си сам водоустойчива замазка може да си направиш от цимент + фасадна боя /2:1/ и малко вода за регулиране на консистенцията.Фасадната боя /акрилатната/ съдържа смола,което по същество е течен плексиглас и има водоотблъскващи свойства като втвърди в замазката.
Фло мерси за съвета може да пробвам, само незнам няма ли да съхне бавно това чудо :) . Артър, какво да ти кажа. бетона уж аз си го бърках - 2:1:3 (пясък:цимент:чакъл) ама явно не съм го отлял като хората и има шупли. А за солта силно се надявам да не е хвърляно- все пак обитателите са ми рода.
Пък ако вземеш някакво евтино лепио вместо цимент няма да сбъркаш-колкото по бавно стяга толкова по-добре и основата хубаво я почисти и грундирай.
failure написа:Фло мерси за съвета може да пробвам, само незнам няма ли да съхне бавно това чудо :) . Артър, какво да ти кажа. бетона уж аз си го бърках - 2:1:3 (пясък:цимент:чакъл) ама явно не съм го отлял като хората и има шупли. А за солта силно се надявам да не е хвърляно- все пак обитателите са ми рода.

Съхне си и по-бързо от обикновената замазка ,ако ползваш бързовтвърдяващия цимент R 42,5 N ,тоя от зелените торби и не прекаляваш с водата и тя е толкова, че сместта да е пластична.Може да си я докараш до консистенция да се маже направо с четка.Значи първо изсипваш определеното количество фасаген в пластмасовото кошче,после малко вода,дрелчиш с дрелката да се поразтвори и после слагаш цимента,разбъркваш добре и ако трябва доливаш още малко воа да си докараш удобно консистенцията.Можеш да пообиколиш строителните магазини/борси/ да провериш дали няма някъде бракуван фасаген заради студовете тая зима.Върши същата работа с едно преразбъркване с дрелката.
Ама само мажеш пътеките ли,или замазка с пясък?
javor4o написа:Ама само мажеш пътеките ли,или замазка с пясък?

Мажеш,като саморазливната замазка ,дебелината е няколко милиметра, примерно до 5 мм. Варианта с някое евтино лепило като теракола или там разните му марки също е приложим съместно с фасаген,макар,че аз не съм го пробвал точно това и не мога да бъда достатъчно убедителен.Другото съм го пробвал и върши работа. Ако се ползва някакво циментово лепило за информация трябва да се каже ,че в торбата пясъка е около 60% и цимента е около 40 %.Казвам около,защото има известно малко количество,по-скоро неизвестно колко метилцелулоза /метоцел/лепило.
А,за пред гаража дали ще стане?
Ще взема да пробвам :?
Определено ме запали -още веднъж мерси за разясненията Фло :prayer:

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за вилата”