Всички въпроси за вилата.
Mega - специалист
Има ли някой от колегите с опит да направи груба сметка за материалите за вдигането на една 25-30 м2 барака като вила. Целта е да има къде да се преспива, докато вдигнем солидната вила.

Идеята е да е с плоча на пода и другото от дърво. Иска ми се да не е баш барака за да може след това да се ползва като къщичка за гости. Просто не знам как вървят материалите (най-вече дървения) да за знам колко бюджет да отделя. Говоря за сметки само за материали.
torbalan - Дървен философ
пиши поне в кой край на България ще я правиш, защото тук в Козлодуй дървения материал е горе-долу 4 пъти по-скъп, отколкото в смолянско...
Mega - специалист
... Да съжалявам, района е София, Сливница, Драгоман. Каравана не става, терена е планински пък и както казах искам след това да си остане там.
разчертай го и си направи количествената сметка...

после, като видиш колко кубика греди ще ти трябват - лесно ще намериш цена...

така на изуст трудно някой ще ти даде точна информация...
Mega - специалист
... Аз не търся точна а груба. Просто нямам идеят как вървят гредите и какви размери се ползват за колони и покрив. Мисля нещо от рода на 6 х 4 метра. Нещо от този тип си представям.

Прикачен файл

13319.jpg
13319.jpg (58.47 KиБ) Видяна 8003 пъти
ами в ъглите слагаш квадратни - 10х10
а вътре 4х10 примерно (или каквито има най-близки до тоз размер)
вътре ги редиш през 60 см. (гипсокартона е 1.2 метра широк)

тавана го правиш от аналогични греди - примерно 7х15, като ги редиш през 50 см.

и така...

покрива трябва първо да решиш с какво ще го правиш...
най-евтино ще е с някаква нагъната ламарина от този тип:

Изображение

и така...
v_tan - специалист
Това дето си показал на снимката е като моята къща. (Американски тип строителство) Сечението е 5х10 за гредите. Основните и горния пояс е с двойна греда, а вертикалните са през 40см. Сметни колко линейни метра са ти стените и лесно ще разбереш колко материал ти трябва за тях. Покрива..зависи какво точно искаш да се случи.
Mega - специалист
Здравей,

Сега ти видях темата за къщата и точно това ми трябваше. Само, че при мен мащабите ще са много по-малки за сега. Благодаря, ако имам въпроси може да те безпокоя тук нали?
v_tan - специалист
нямаш проблем.

Тема "Груба сметка за барака 25-30 М2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: