Всички въпроси за вилата.
ivanjordanov78 - помощник
Аз имам един такъв въпрос, който ще задам тук (дано е правилния раздел).
Имам вила, която баща ми я е строил, но са му свършили парите и е останала на груб строеж. Понеже мястото е хубаво (Белащица) искам да разбера първо кое ще ми излезе по-евтино - да я довърша (не е пипана от 20-ина години), или да я бутна и строя наново с нови материали.
Сградата като цяло е готова. Строена е от готови бетонни части. Покривът е направен, има докаран ток.
Знам, че въпросът ми стои така малко общо и може би е редно да се обърна директно към строителен инженер, но реших да попитам ей така първо тук.
Ще постна снимки по-нататък, че нямам добри в мен сега.

Благодаря предварително за коментарите. :)
gogata1987 - специалист
Доколкото разбирам вилата ти е от бетонни панели? Без да твърдя, че разбирам, но за да се знае със сигурност има ли смисъл да се занимаваш, трябва да се започне от това какво е състоянието на свръзките между панелите. И някой да ти даде оценка на какви пари би ти стъпил един ремонт. Плюса на готовия строеж е, че няма да се занимаваш наново с разрешителни и проекти, което си е цифра в наши дни.
ArturDent - Почти Безобиден
Минуса е ако трябва тепърва да се узаконява - почти невъзможно.
gogata1987 - специалист
ArturDent написа:
Минуса е ако трябва тепърва да се узаконява - почти невъзможно.
Абсолютно. Има някакъв вариант и да му извади удостоверение за търпимост, ако е незаконен строежа, но и там е голяма занимавка...
briko - специалист
:) Дай инфо с какви документи разполагаш- нот.акт, скица с нанесена сграда или без, партиди за ток, вода и т.н. После ще се разбере, дали постройката е законна и от там решавай, дали ще я стягаш, дострояваш, буташ и т.н. Няма смисъл, ако сградата няма документи да се наливат десетки хиляди левове в нея. Преди 30на години, бяха на мода едни бунгала на два етажа от панели, като на блоковете, много ми харесваха. На водоема в с. Оризаре имаше 5-6 такива и ресторант. Нещо подобно ли има на твоето място ?

Успех.

Тема "Общ въпрос относно вилата ми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: