Всички въпроси за вилата.
tdk 71 - специалист
колеги и аз следя темата с изронената замаска с интерес понеже имам и аз такъв проблем
миналата година лятото правихме един бетон около 80-90 кв
площадка за две коли
след големия студ и сняг ходих да го видя и положението никак не е добре
на места има големиозъбвания и люпене
мислех да го чистя до здраво да грундирам и да го попълня с флекс лепило ама колеги меразубеждавал че ще се олюпи
чета за тази хидроизолация с фасагена
отгоре да намаца след лепилото ли или преди него
износоустойчиво ли става после
някой да препоръча някаква саморазливна замаска за външно ползване
VLADO66 - майстор
Прочети внимателно темата "защитно покритие на циментови пътеки".
schuldiner - майстор
То хубаво да прочете, ама първо как се прави бетон, че после подобренията.
И аз имам правена такава площадка миналото лято. Първото поле петнайсетина квадрата по обикновена рецепта за В15, после се намеси възложителят и взе произволно да променя цимент, вода... да ставало равно и красиво. Е, първото поле си е все така грубовато, но без никаква промяна (и така ще си остане следващите 15-20 години). Останалите 50-60 квадрата са мармалад само за една зима. А бяха джам... Добре че ми е приятел, а и съм го предупредил писмено (щото знам, че ще се направи на разсеян).
Та така де - първо докарайте качеството на бетона, пък после подобрявайте с фасаген, няма да навреди.
svetoslavoff - специалист
И в тази връзка да споделя. Преди около 5г си правих външни пътеки на вилата. На принципа "луд умора няма, само се поти" хвърлих доста пот да промия пясъка поне с 5 води - имам кладенец. Не можете да си представите какви мътилки вървяха в началото! След изливането на бетона поне 10 дни ги държах влажни. Засега не са мръднали.
VLADO66 - майстор
schuldiner написа:
То хубаво да прочете, ама първо как се прави бетон, че после подобренията.
И аз имам правена такава площадка миналото лято. Първото поле петнайсетина квадрата по обикновена рецепта за В15, после се намеси възложителят и взе произволно да променя цимент, вода... да ставало равно и красиво. Е, първото поле си е все така грубовато, но без никаква промяна (и така ще си остане следващите 15-20 години). Останалите 50-60 квадрата са мармалад само за една зима. А бяха джам... Добре че ми е приятел, а и съм го предупредил писмено (щото знам, че ще се направи на разсеян).
Та така де - първо докарайте качеството на бетона, пък после подобрявайте с фасаген, няма да навреди.
Май някъде сме дискутирали влиянието на прекаляването с вода и отрицателното въздействие върху якостта на бетона :)
tdk 71 - специалист
бетона беше от бетоновъзел. не беше работил възела една година и ние бяхме първите клиенти. може и цемента да е бил стар . знам ли.а иначе беше много горещо помня и слагахме допълнително вода.знаете как е да ти дойдат едни 5-6 кубика в жегата. има доста плочи гранитогрес по тоя двор та кадето съм минавал с флексово лепило не се стърже даже. та идеята е да се грундира бетона за да хване добре лепилото си мисля.някакъв подобрител за лепило и бетон ако се сложи в последният слой лепило дали ще има ефект. има доста такива на реномирани марки
svetoslavoff - специалист
Я виж това - изоасфалт на Изомакс, дават го точно за паркинги, бетонни площадки, алеи и т.н. на открито. Като чета описанието му, става и за направи сам, не изисква специални инструменти и умения. хареса ми, че можеш да избереш и цвят. Само прочетох, не съм ползвал!
hidrazin - майстор
Изоасфалт ??? За 42-43 на квадрат ще изкъртя стария и ще сложа нов бетон или ще налепя гранитогрес.
Пак ще ми е по-изгодно.
:partyman:

Тема "изронен бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: