Всички въпроси за вилата.
Имам градинка с вила на 20-30 метра от реката.Нивото на реката е на 3м. под нивото на градината.Как да си поливам градинката в тази криза за ток и гориво.Чувал съм за хидравлични помпи и системи но практически схеми не мога да открия за моят вариант.Вярвам ,че темата ще бъде полезна и интересна.
Mega - специалист
Реката идва някъде от по-високо, една тръба полиетилен от малко над твоето ниво и сама ще идва водата при теб. Така в троянско има една стара мелница. Един ръкав се отделя от реката 150 метра нагоре по течението и идва директно в колелото за меляне.
torbalan - Дървен философ
а ако му се занимава - може водно колело, което да се задвижва от течащата вода и да дига вода на 4 метра...

но това е само ако му е кеф на човек да гледа водното колело...

иначе варианта с отклонението е по-прост и по-надежден :)
bulhomes2 - майстор
Наскоро преглеждах тема, но нямам спомени къде беше. С една пластмасова бутилка и един клапан се получаваше механична помпа без ток и доста нагоре помпеше. Потърси малко и ще я намериш!
lov - майстор
Да но пак му трябва да има определен пад .

Ама колега вие не знаете ли да ползвате търсачка ???????

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=21598
bulhomes2 - майстор
Е нали река има. Значи може да си докара пад с един маркуч.
sian - специалист
Да видим кой ще черпи.
viewtopic.php?f=18&t=21598
lov - майстор
За черпенето не знам но още един дублиращ се пост към една и съща препратака. Не че се натискам да съм първо откривател или нещо подобно. Но преди да започнете да пишете прочетете какво са написали вашите колеги после ако трябва ползвайте търсачката и след това давайте съвети.

Тема "За водата,електричеството и бензинът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: